Itt az első ügyeletes patika a neten

Akár 1 órán belül házhoz viszi gyógyszereit

forrás: Prím Online, 2016. november 29. 11:52

Búcsút inthet a lázálmoknak, a hosszú soroknak, a szűkös kínálatnak és annak, hogy mások füle hallatára kelljen konzultálnia gyógyszerészével. Ehelyett elég - akár egy okostelefon segítségével, karosszékben ülve - ellátogatni a patika.net weboldalra.

A kedden éles üzemben is elindult egészségportál több mint 10.000 eredeti egészségügyi és szépségápolási terméket kínál és szállít házhoz - sürgős esetben akár azonnal.

 

Az éjjel-nappal nyitvatartó ügyeletes gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyével végzi internetes gyógyszer-kereskedelmi tevékenységét.

 

“Újgenerációs” gyógyszertár

Az internetes kiskereskedelem az elmúlt években átlagosan 38%-kal emelkedett, ugyanakkor a teljes hazai kiskereskedelmi forgalomból a csomagküldő vásárlások alig 2,5 százalékkal részesednek. Látva a nyugat-európai trendeket, még mindig jócskán van hova fejlődni és növekedni. Számos gyógyszertár ismeri fel itthon is az internetes technológiák nyújtotta előnyöket. A patika.net több mint egy ügyeletes gyógyszertár: a “jövő gyógyszertáraként” definiálja önmagát.

 

”A fogyasztók ma már hozzászoktak, hogy a weben keresztül rendelnek pizzát, taxit vagy cégalapítást. Hasonlót trendet látunk a gyógyszerek, vitaminok, étrend-kiegészítők és kozmetikumok piacán. A patika.net weboldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy megkönnyítsük és tudatosabbá tegyük az egészségünkról való mindennapi gondoskodást. Szeretnénk a gyógyszertárakkal, bioboltokkal és drogériákkal kapcsolatos “felhasználói élményt” teljesen új alapokra helyezni. Azt szeretnénk, hogy soha többé ne kelljen patikában sorban állni" - magyarázza Kovács Máté György, a PATIKA.NET Magyarország Zrt. vezetője a héten elindult egészségügyi-technológiai vállalkozás stratégiáját.  

 

Annak ellenére, hogy a budapesti Fővám téren található ügyeletes gyógyszertár éjjel-nappal nyitva és személyesen is meglátogatható, a felhaszálókat arra ösztönzik, hogy használják az internetes és mobil eszközeiket a termékinformációk és betegtájékoztatók tanulmányozására, vásárlásaik intézésére és a gyógyszerészükkel való konzultációra (e-mail, chat, telefon).

 

Gyógyszer házhoz szállítás akár 1 órán belül

Patika.net “Gyógyszer Azonnal!” sürgősségi gyógyszerfutár szolgálata Budapesten - a rendelés leadásától számított - 50-90 percen belül  házhoz szállítja (vény nélkül kapható) gyógyszereit, vagy akár a készleten lévő teljes patikai termékkínálat.  Az expressz csomagküldés - egyelőre reggel 8 és éjfél között - már 890 Ft-tól elérhető, amit a hatékony működés tesz lehetővé. “Minél többen használják, annál alacsonyabb lesz a szállítási költség” - ezért azt javasolják, legközelebb, mielőtt útnak indulnánk egy ügyeletes patikába, gondoljunk arra, mennyivel egyszerűbb és kényelmesebb a láz- és fájdalomcsillapítót telefonon vagy online megrendelni, azonnali házhozszállítással.

 

A gyógyszereken túl a vitaminokat, továbbá a több mint 10.000 egyéb terméket (raktáron lévő bioélelmiszereket, tisztítószereket, kozmetikumokat, babaápolási cikkeket) országszerte a Magyar Posta futárszolgálata 1 munkanap kézbesítési időgaranciával kézbesíti - törzsvásárlók részére akár ingyen.

 

Az utánvét összegét a vásárlók készpénzzel, bankkártyával, vagy online fizetéssel (paypal) is rendezhetik, továbbá - a hagyományos gyógyszertárakhoz hasonlóan - patika.net oldalain egészségpénztári számlára is lehet vásárolni.

 

Külföldi címre is szállítanak: “Legutóbb 2 nap alatt ért célba a Dubaiból rendelt 2 tucat Irix spray.” Külföldi szállítás esetén a futárszolgálatok ajánlatait versenyeztetik, és a vevővel egyeztetve mindig a legjobb ár/érték arányú megoldást ajánlják.

 

Vényköteles gyógyszerek - gyógyszerész által történő - kiszállítása egyelőre csak Budapest belső kerületeiben elérhető, de partnerség építése céljából várják ügyeletes gyógyszertárak, vidéki patikák és magángyógyszerészek jelentkezését.

 

Azt mondják, olyat akartak létrehozni, ami előtte - legalábbis Magyarországon - még nem volt, és ami gyors, szakszerű segítséget nyújt, amikor szükség van rá. Úgy tűnik, életképes a szolgáltatás: a tesztidőszak tapasztalatai alapján a felhasználók nem csak igénylik, visszatérő vendégként meg is hálálják a törődést és gondoskodást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05