A Cisco átalakítja a végponti biztonságot az AMP segítségével

forrás: Prím Online, 2016. december 6. 11:01

A Cisco Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints egyetlen SaaS-alapú felhőmegoldásban egyesíti a megelőzés, észlelés és a reagálás képességét. Már a rendszerbe való belépésnél blokkolja a kártevőket, így hatékony alternatívát kínál a többszörösen redundáns és költséges végpontvédelmi technológiákkal szemben.

Az AMP for Endpoints a folyamatos ellenőrzés, a visszamenőleges (retrospektív) biztonsági képességek és az integrált fenyegetés elleni védelem révén az észlelési időt (time of detection) napokról órákra, vagy akár percekre csökkenti. A megoldás egyszerű, felhő alapú felhasználói felülete lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban reagáljanak az incidensekre, teljes képet kapjanak a támadásokról, és néhány kattintással helyreállítsák a végpontokat. 

 

Új megközelítés a végpontvédelemben

„A mobileszközök, asztali gépek, laptopok és szerverek hatékony védelme komoly kihívást jelent.  Mindez abból fakad, hogy a legtöbb vállalat stratégiája kizárólag a megelőzésre összpontosít, amelynek központi eleme a kártevők megállítása még a rendszerbe való bejutás előtt. Emellett további védelmi megoldásokat alkalmaznak a végpontokon, azonban ezek növelik a rendszer összetettségét és csökkentik a hatékonyságot.  Ezért új megközelítésre van szükségünk a végpontvédelem területén.” – mondta Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője.

 

 

Az AMP for Endpoints újdonságai:

  • Új generációs megelőzés, amely ötvözi a már bizonyított védelmi megoldásokat a Cisco Talos csoport fenyegetéseket elemző információival. A kártevők megállítása mellett így a zero-day támadások elleni védelem és az ismeretlen fájlok ellenőrzését biztosító beépítet sandbox is a proaktív védelmi képességeket erősíti.
  • Gyorsabb észlelés a folyamatos ellenőrzés révén. Az AMP for Endpoints rögzíti a fájlok aktivitását, így képes gyorsan észlelni a rosszindulatú viselkedést és riasztani a biztonsági csoportot. A megoldás a nyílt alkalmazásprogramozási felület (API) és az AMP Everywhere használatával megosztja és összehasonlítja a fenyegetésekről rendelkezésre álló információkat, így a vállalatok akár 30 százalékkal több fertőzést is észlelhetnek rendszereikben. Egy NSS Labs teszt során a Cisco megoldása produkálta a leggyorsabb felderítési időt: a fenyegetések 91,8 százalékát kevesebb mint 3 perc alatt észlelte a rendszer. 
  • A megoldás hatékonyabb reagálást tesz lehetővé a visszamenőleges (retrospektív) biztonság és a részletes átláthatóság segítségével. Részletesen rögzíti a kártevők viselkedését: honnan származik a vírus, milyen utat járt be, és pontosan mit csinál. Az AMP for Endpoints felhő alapú, egyszerű felhasználói felületén a felhasználók egyszerűen, néhány kattintással tudnak reagálni a támadásokra az asztali számítógépeken, Apple gépeken, Linuxon és a mobil eszközökön egyaránt.

 

Új szoftercsomagok a Cisco biztonsági architektúrájához

A Cisco továbbá bejelentette, hogy biztonsági megoldásokkal bővíti Cisco ONE Software licensz programját.  A Cisco ONE révén az ügyfelek egyszerűen és rugalmasan érhetik el infrastruktúrájukban a Cisco szoftverek képességeit. Ma már több mint 14 000 ügyfél, köztük a Fortune 100 listán szereplő cégek 91 százaléka, vásárolta meg Cisco ONE Software-t.

 

A Cisco három új, fejlett biztonsági szoftvercsomagot jelentett be:

  • Threat Defense for Data Center
  • Threat Defense for WAN and Edge 
  • Policy and Threat Defense for Access

 

A Cisco ONE rugalmas modelleket kínál a Cisco szoftvereinek megvásárlására. A Cisco ONE továbbra is örökös licenszelési módokon érhető el, a Cisco ONE Advanced Security azonban előfizetéses rendszerben is elérhető. A rendszer lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy csak a számukra fontos funkciókat vásárolják meg. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50