December végétől Magyarországon is kapható a HC-X1, a Panasonic professzionális digitális videokamerája

A HC-X1 lehetővé teszi a 4K formátumú képrögzítést, 60p/50p sebességgel

forrás: Prím Online, 2016. december 8. 08:22

A Panasonic bemutatja legújabb videokameráját, a HC-X1-et, amely a hivatásos szakembereknek készült. A kamera 24 mm-es objektívvel, 20-szoros optikai zoommal és 1 hüvelykes képérzékelővel van felszerelve, így ideális választás profi videósoknak.

Fejlett technológia

A HC-X1 kamera új fejlesztésű LEICA DICOMAR 4K objektívvel rendelkezik, gyors 20-szoros optikai zoommal és látószögtartománya a kivételesen széles, 24 milliméterestől akár a 480 mm-es telefotóig terjed.

 

Az objektívben egy nagy, 1 hüvelykes MOS-érzékelő működik (9,46 megapixel 4K 24p módban / 8,79 megapixel UHD/FHD módban). Ez a világ első olyan videokamera-megoldása, amely beépített objektívvel ilyen kiváló képminőséget és érzékenységet képes nyújtani bármilyen helyzetben.

 

A HC-X1 a hivatásos felhasználók igényei szerint készült, és sokféle funkciót és kialakítási megoldást kínál a videózás leegyszerűsítése érdekében. Az objektívfoglalat tripla gyűrűt kínál a zoom, a fókusz és az írisz kézi beállításához. A videokamerán 13 kezelőgomb áll rendelkezésre, ebből 9 a burkolaton, 4 pedig az LCD-panelen. A felhasználó igénye szerint programozhatja a gombokat, a kívánt funkciót rendelve mindegyikhez a gyors kezelés érdekében. Ezzel még egyszerűbbé válik a kamera kezelése.

 

Az eszköz a rögzített kép lenyűgöző minősége mellett kiváló hangminőséget is biztosít, ami megfelel a legigényesebb filmgyártási követelményeknek is. A kamera 2-csatornás XLR audiobemenettel rendelkezik külső mikrofonok vagy +48 V-os fantomtápegység csatlakoztatásához. A HC-X1 kiváló minőségű kétcsatornás hangot rögzít 16-bites lineáris PCM (MOV/MP4) vagy Dolby Digital (AVCHD) rendszerben. A vezeték nélküli kezelést biztosító opcionális modul (AJ-WM50/AJ-WM30) lehetővé teszi az eszköz távoli vezérlését iPad-ről, az AG ROP alkalmazással szabályozhatóak a kamerabeállítások és vezérelhetőek az objektív és egyéb funkciók.

 

 

Ár és elérhetőség

„Az új videokamera végfelhasználói ára bruttó 999.990 Ft. December végén kapható lesz Magyarországon a Digitcam, Fotoplus, Mediker és Video-Part üzleteiben valamint a régió más országainak fotószaküzleteiben” - mondta Klara Ufnalewska, a közép- és kelet-európai régió PR-menedzsere. „Erőteljesen dolgozunk azon, hogy a lehető legtöbb kereskedésben elérhetővé tegyük a közeljövőben a HC-X1-et.”

 

További izgalmas funkciók tárháza

  • Két SD-memóriakártya bemenet a hosszú idejű, illetve egyidejű képrögzítéshez.
  • Professzionális kamerakép-állítási funkciók, például 16-tengelyes független színkorrekció, 8-állású gammafunkció vagy színtelítettség-korrekció.
  • A képrögzítést segítő LCD-/EVF-kijelzők, például beépített, állítható zebraminta, szintjelző vagy képjellemző-kijelzés.

 

Ha filmgyártásra alkalmas eszközt keres, amely kiváló minőségét nyújt a felvételekhez, akkor a HC-X1 a tökéletes választás.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05