IT szakemberek ingyenes képzése a digitális transzformáció kapcsán a Microsoftnál

forrás: Prím Online, 2016. december 8. 11:39

A digitális transzformáció korában olyan átalakulásnak lehetünk szemtanúi, mely alapjaiban változtatja meg az életünket és az üzleti működést egyaránt. 

Az IDC előrejelzése szerint 2019-re a digitális átalakulást szolgáló beruházások elérik a 2,2 trillió dollárt, a felhő nélkül működő szervezet gondolata pedig éppoly szürreálisan hat majd, mintha ma azt mondanánk, hogy internet nélkül vezetünk egy vállalkozást.

 

A transzformáció nyomán egyre nagyobb igény van a megfelelő, naprakész tudással rendelkező IT szakemberekre. A RightScale tanulmánya szerint a vállalatvezetők 31 százaléka a szakemberhiány említi elsőként a modern technológiát adaptálás gátló tényezők között, és csupán 29 százalékuk nevezi meg a biztonsági kockázatot, pontosabban az azoktól való félelmet. 

 

A Microsoft a jelen és jövő munkaerőpiaci igényeit szem előtt tartva ingyenes szakemberképzés indít, melynek végén jelentős árkedvezménnyel tehetők le a nemzetközileg elismert MCP/ MCSEA/MCSE vizsgák is.  A ingyenes képzés célja, hogy hozzájáruljon az IT szakemberek képzéséhez és tudásmegosztásához, mely a vállalati partnerek számára is konkrét és forintosítható előnyökkel és innovatív lehetőségekkel jár. Fontos ez azért is, mert a digitális transzformáció minden vállalat számára komoly fejlődési lehetőséget jelent, a Microsoft kurzusai pedig megfelelő szakmai támogatást nyújtanak mindazon szakemberek számára, akik a digitalizáció első lépcsőfokán állnak, vagy akár a már meglévő szakértelmüket fejlesztenék tovább. A humán-erőforrás támogatása pedig közvetve a vállalat hatékonyságát és jövedelmezőségét is javítja.

 

A képzésről további információ az Azure honlapon és a hivatalos Microsoft blogbejegyzésben található.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05