Új prémium switch sorozat a Zyxel-től

Rekeszes elrendezéssel biztosítja a zökkenőmentes és gyors sávszélességet a tajvani gyártó

forrás: Prím Online, 2017. január 23. 09:58

Bemutatta új switch modelljeit a tajvani Zyxel. Az XGS4600 névre keresztelt sorozat a rekeszes elrendezéssel biztosítja a folyamatos csatlakozást és sávszélességet. 

Az új premium switch eszközök a beépített aktív készenlét funkciónak köszönhetően alkalmi erőforrásként is képesek üzemelni a hálózat fő erőforrásának meghibásodása esetén.

 

Az új XGS4600 switch sorozat a korábbi XGS4500 modellek továbbfejlesztett változataként a márka 28 portos Gigabit Layer 3 prémium vonalát képviseli. A sorozatból eddig bemutatott XGS4600-32 és XGS4600-32F eszközök is 4 SFP+ Uplink funkcióval rendelkeznek, amivel a legmodernebb hálózatokhoz is kiválóan hozzáilleszthetőek.

 

Intenzív felhasználásra tervezve

A nagy mennyiségű adatot generáló multimédiás tartalmak, mint pl. a VoIP technológia vagy a HD videók lejátszása iránt megnövekedett felhasználói igény világszerte túlterheli a jelenleg kiépített hálózatokat, és csökkenti a rendszerek hatékonyságát. 

 

A Layer-3 XGS4600 sorozat a probléma megoldásaként Gigabit kapcsolattal és négy beépített 10-Gigabit SFP nyilással biztosítja a gyors, nagy sebességű kapcsolatokat. A sorozat modelljei emellett dinamikus útválasztással vannak felszerelve a hálózaton belüli keresztkommunikáció zökkenőmentes menedzselésére és a hálózati lefedettség kiterjesztésére. A sorozat modelljeinek alkalmazásával tehát az üzleti tevékenységekhez nyújtott háttértámogatás jelentősen megbízhatóbbá válik.

 

 

Alkalmi erőforrásként is üzemel

A Zyxel a XGS4600 sorozat bevezetésével a hibamentes hálózat megteremtését tűzte ki célul. A telepítés megkönnyítése érdekében a gyártó lehetővé tette a gigabites, 4 egységes rekeszes elrendezést. Az XGS4600 sorozatot aktív készenlétre tervezték, így amennyiben az adott hálózat legfőbb erőforrása meghibásodik, képes fenntartani a működő rendszert.

 

Jövőbiztos kialakítás

A sorozat eszközeinek telepítésével biztosítva van a gyors és sikeres átállás az IPv4 alapú hálózatokból az IPv6 infrastruktúrába. Az IP címrendszerek fejlődését kiválóan kezeli, így a jövőbeni bővítések, hálózati befektetések esetén sem kell lecserélni. Az XG-4600 modelljei a CLI rendszeren keresztül egységesen a többi Zyxel switch eszközzel is menedzselhetőek. A Zyxel beágyazott, ultra-intuitív web alapú GUI jellemzője emellett tovább növeli a hálózati rendszergazdák produktivitását. 

 

„A vállalkozások hálózati szövetségeseként a Zyxel XGS4600 sorozat csökkenti a karbantartási, a fenntartási és a telepítési költségeket is.” – mondta Treso Tamás, a Zyxel regionális értékesítési menedzsere. „A mai mobileszközök több sávszélességet használnak el, mint valaha. Az üzleti szegmensek nagy és aktív internet-felhasználók lettek. Ehhez szerencsére egyre többször választják a Zyxel megoldásait”- tette hozzá.

 

Jelenleg két modell, az XGS4600-32 és az XGS4600-32F része a Zyxel XGS4600 sorozatának, mindkettő 28-port GbE L3 menedzselt switch 4SFP+ uplink jellemzővel felszerelve érhető el. 

Kulcsszavak: hálózat switch ZyXEL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05