Microsoft Teams – a csapatmunka új dimenziója

forrás: Prím Online, 2017. március 17. 09:18

Március 14-től valamennyi Office 365 üzleti csomag előfizetői számára ingyenesen elérhetővé válik a Microsoft Teams. Az új csevegésközpontú munkaterület alaposan átformálhatja a vállalkozásoknál folyó csapatmunkát.

Megváltoztak napjainkra az irodai munkavégzés körülményei. Korábban egy-egy fontos kérdésben véget nem érő megbeszéléseken, jónéhány prezentációt követően születtek megoldások, döntések. Az összes érintett munkatárs bevonásával, számtalan egyeztetés után egy bonyolult és hosszadalmas munkafolyamat végén születtek meg a megfelelő válaszok. A technológia fejlődése azonban gyökeres változásokat hozott ezen a téren is. A mobileszközök terjedése, a felhőszolgáltatások térnyerése, a távmunka lehetősége ma már korábban elképzelhetetlen lehetőségeket tartogat.

 

Az Office 365 új munkaterülete, a Microsoft Teams pontosan ezeket a vívmányokat gyűjti és gyúrja egybe, hogy segítse a cégeken belüli csapatmunkát és együttműködést. A szolgáltatás egy chat alapú alkalmazás, amin keresztül nem csak a csapatnak szóló, vagy privát üzeneteket lehet küldeni, de lehetőség van képek, fájlok, gifek beillesztésére, szavazásra, az egyes üzenetek címkézésére, kiemelésére is.

 

 

A Microsoft Teams négy dologban is komoly segítséget nyújt a munkavégzés során:

  • Rugalmas beszélgetési lehetőséget kínál az egy-egy feladat elvégzésén dolgozó csapatok számára. Egy adott pillanatban minden csapattag naprakész információhoz juthat az adott témában és bármikor visszanézheti az előzményeket. Ha kisebb csoportok munkájára van szükség, akkor lehetőség van privát csevegések létrehozására is.
  • A szolgáltatást célzottan a csapatmunkára fejlesztették, így a munkaterületen elérhető az összes adott feladaton dolgozó munkatárs, a létrehozott valamennyi tartalom és munka elvégzéséhez szükséges más eszközök is. A dokumentumot ezután közvetlenül az applikáción belül, vagy az irodai alkalmazásban is lehet elkészíteni.
  • A harmadik előny a biztonság. A rendszer megfelel a különböző adatvédelmi szabványoknak és megállapodásoknak (például HIPAA BAA, ISO 27001, ISO 27018, SSAE 16 SOC 1 és 2). Bármi történik is az alkalmazásban, az ott közzétett beszélgetések, dokumentumok teljes biztonságban vannak a Microsoft felhőben, mert az adatokat titkosítva tárolják, a felhasználók azonosítása pedig több lépcsőben történik.
  • Végül, de nem utolsó sorban a szolgáltatás testreszabható úgy, hogy csak azok a tartalmak és funkciók legyen elérhetőek általa, amit a csapatmunka során mindenki használ.

 

 

 

A Microsoft Teams tavaly november óta előzetesen már elérhető volt az Office 365 üzleti előfizetői számára, azóta nagyságrendileg 50 ezer felhasználó dolgozik vele olyan cégeknél, mint az Alaska Airlines légitársaság, a ConocoPhilips olajcég vagy a Deloitte könyvvizsgáló. A szolgáltatást a visszajelzések alapján azóta is folyamatosan fejlesztették, így az mára a feladattervezőtől, a levelezési rendszerek szinkronizációján át a képernyő felolvasási funkcióig legalább száz hasznos kiegészítéssel bővült. A Microsoft Teams a desktop kliensen, webes felületen kívül Android, iOS és Windows Phone okostelefonon is használható.

 

„Olyan világban dolgozunk, ahol az információ a legnagyobb érték, ennek feldolgozására fontos időt és figyelmet szentelnünk. Az Office 365 nagyban segíti a kommunikációt és az együttműködést a dolgozók és a munkahelyi csoportok között bárhol és bármikor. Ez a szolgáltatás most új eszközzel bővül. A chat alapú munkaterület további lendületet ad majd a csapatmunkának.” – hangsúlyozta a Microsoft Teams megjelenése kapcsán Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05