32. Telekom Vivicittá városvédő futás

28-29 ezer nevezőt vár a BSI a hétvégi sporteseményre

forrás: Prím Online, 2017. április 7. 08:51

Szombaton elrajtol a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye, a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás Budapesten. A Magyar Telekom és a Budapest Sportiroda (BSI) szervezésében 2017. április 8-án és 9-én megrendezendő futamok rajtja és a befutója új helyszínen, az előbbi az Olof Palme sétányon az utóbbi az 56-osok terén lesz.

Magyarország 995 településéről neveztek futók az eseményre, többek közt olyan 300 főnél is kisebb településekről, mint: Kemeneskápolna (Vas megye), Edve (Győr-Moson-Sopron Megye), Lócs (Vasmegye), Iliny (Nógrád Megye), Ebergőc (Győr-Moson-Sopron Megye), Patosfa (Somogy Megye), Gősfa (Zala megye). Budapestet és Pest megyét nem számítva a vasárnapi futamokon a legtöbb nevezővel rendelkezik: Fejér (397), Bács-Kiskun (298),  Győr-Moson-Sopron (295), míg Budapesten a leginkább futásbarát kerületek: XI. kerület (704), XIII. kerület (588), XIV. kerület (555). 81 ország képviseletében közel 2200 külföldi is szerepel az eseményen (a legtöbben, közel 1500-an a félmaratonon indulnak). Ennek a listának az élén a több mint 200 brit állampolgár áll.

 

A férfiak között a legidősebb induló 83 éves, aki a 10 km-en (VIVICITTÁ) indul.  A nőknél a korelnök, aki 82 éves és az 5km-re (MIDICITTÁ) nevezett. Összesen 64 hetven évnél idősebb futó nevezett, köztük 24 hölgy. (Az adatok minden táv összes indulójára vonatkoznak.)

 

Telekom Vivicittá Városvédő futás legnépszerűbb távja a félmaraton, amelyen az eddigi jelentkezés már elérte a 8000 főt. Indul az eddigi legtöbbször elsőként célba ért atléta, a nyolcszoros elsőséggel rendelkező Szimona Staicu. A hírességek színes világát is képviselve ugyancsak félmaratonon fut Ónodi Eszter, Jászai Mari-díjas színművésznő, a 10 km-t vállalta Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok és Zavaros Eszter operaénekes. Újdonság, hogy a félmaraton idén először párosban is teljesíthető, és erre a számra 600 páros jelentkezett (ennyi a létszámlimit). A klasszikus Vivicittá távra, a 10 km-re eddig 6000előzetes nevezés érkezett (több a nő, mint a férfi!), köztük 534-en életükben először ugranak neki ennek a távnak.

 

A futók frissítésére közel 10000 szivaccsal, 1000 kg banánnal, 60 kg szőlőcukorral, valamint 150000 pohárral kínált 3600 liter iso itallal és 45000 liter Szentkirályi ásványvízzel készülnek a szervezők.  100 mobil WC áll az indulók rendelkezésére (wc+piszoár). A rendező BSI részéről összesen 1000 fő dolgozik az eseményen.  Összesen 168 születésnapos futót ünneplünk a hétvégén.

 

Jótékonysági futás és adomány az autizmussal élőkért

A Telekom Vivicittá első, szombati napján áll rajthoz 2,5 km-es távon egy jótékonysági futócsapat. Tagjai között üdvözölhetjük Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozót, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok cselgáncsozót, Lőrincz Krisztina paralimpikon evezőst, a Ferencvárosi Tornaklub képviseletében Juhász Vanda olimpikon és magyar bajnok gerelyhajítót, Bedák Pál VB ezüstérmes ökölvívót, Lisztes Krisztián 49-szeres magyar válogatott labdarúgót, az FTC utánpótlás szakmai igazgató-helyettesét, valamint Simonyi Balázs ultrafutót is, továbbá a Fenntarthatósági Média Klub képviselői is. A táv rajtját Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok és Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszók fogják indítani. A futócsapat célja, hogy felhívják a figyelmet az autizmus ügyére, amely egyre több embert érint.

 

A jótékonysági futócsapathoz virtuálisan bárki csatlakozhat a social térben. Az ily módon csatlakozóknak nem kell mást tenniük, csak készíteni saját magukról egy futáshoz kapcsolódó fotót, amelyen az elmúlt évek Telekom Vivicittá versenyeinek bármelyik pólóját viselik, majd ezt a fotót posztolni 2017. május 14-ig az Instagrammon #egyekvagyunk hashtaggel. A csatlakozók egyben adományt is gyűjtenek, hiszen a Telekom minden ily módon feltöltött kép után 100 Ft-ot adományoz az Autistic Art Alapítvány javára. 

 

Az autizmus ügyének támogatása az idei Telekom Vivicittá versenypólóján is megjelenik: a póló hátulját Varga Máté autizmussal élő művész rajza alapján készült grafika díszíti.   

 

 

Az idei Telekom Vivicittán a fenntarthatóság jegyében az Autistic Art Alapítvány támogatása mellett a futóknak és a szurkolóknak lehetőségük van a hello holnap! mobilapplikáción keresztül további civil szervezeteknek is adományozni. A helyszínen kihelyezett, valamint a rajtszámokon található QR kód leolvasásával 3 hello holnap! pont szerezhető, amelyet a Telekom 300 forintra vált. Ezt az összeget tudja az applikáció használója eladományozni az appban lévő 9 civil szervezet valamelyikének. Ezek közül a szervezetek közül az Autistic Art, az ArtMan Egyesület, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Suhanj! Alapítvány, valamint a WWF Magyarország is kitelepül a Telekom Vivicittá rendezvényre, hogy bemutassák tevékenységüket és aktuális programjaikat.

 

Kedvezményes okoseszköz és kiegészítő ajánlatok a mozgás szerelmeseinek

A Magyar Telekom, a futófesztivál névadó szponzoraként ebben az évben is hozzá kíván járulni a sportoláshoz és a szabadidős tevékenységekhez, ezért a vállalat Vivicittá ajánlat keretében árkedvezménnyel kínál a mozgáshoz használatos okos termékeket és okos kiegészítőket. Az akció ideje alatt kedvezményes áron megvásárolható az Apple Watch, továbbá képviselteti magát széles portfólióval a Fitbit, a világvezető fitnesz karpántjainak gyártója is, valamint a JABRA sport kollekciója, a Huawei aktivitásmérői, és a Samsung okoseszközök. A Telekom Vivicittá ajánlatai megvásárolhatóak 2017. március 16. és május 14-e között országszerte a meghatározott Telekom üzletekben vagy a Telekom Vivicittá oldalán, a készlet erejéig.

 

 

Készüljünk együtt a Telekom Vivicittára, a Telekom TV Videotékában és a TVGO-n elérhető ingyenes filmekkel

A Telekom összegyűjtött néhány mozgással kapcsolatos alkotást a Telekom TV Videotékájában. Ezek a filmek külön díj nélkül elérhetőek a Telekom IPTV ügyfelei számára a Videotékában, a TVGO-n pedig bárki számára, regisztrációt követően,  2017. április 1. és május 15. között.

 

E mellett az HBO GO-n április 8-án a Telekom Vivicittá városvédő futáshoz kapcsolódóan debütál a csatorna új dokumentumfilmje az ULTRA, amely a Spartathlont, az egyik leghíresebb, legnagyobb presztízsű és egyben legnehezebb ultramaratoni futóversenyt mutatja be. Simonyi Balázs kreatív dokumentumfilmjében a legendás 246 km-es futóverseny öt szereplőjének motivációit és szinte pszichedelikus drámáját követhetjük végig. Simonyi Balázs, aki a Telekom Vivicittá jótékonysági futócsapat tagjai is egyben, résztvevőként 2016-ban negyedszerre küzdötte végig maga is a Spartathlon extrém távját. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09