„Tanulj tőlünk, hogy tanulhassunk Tőled”: Indul a T-Systems Akadémia

forrás: Prím Online, 2017. június 9. 13:59

Ezzel a szlogennel egyedülálló informatikus képzést indít utánpótlásának nevelésére  a T-Systems Magyarország szeptember 1-től IT infrastruktúra területen. 

A T-Systems Akadémia résztvevői részmunkaidős munkavégzés mellett tanulhatják a szakmát a vállalat profi informatikusaitól. Ezenkívül behozhatnak olyan saját vagy  piaci ötletet, amely a jövőben hasznos lehet a T-Systems  számára informatikai rendszereik tervezéséhez, megvalósításához és üzemeltetéséhez. A T-Systems Akadémiára június 30-ig lehet jelentkezni.

 

A T-Systems Akadémia egy éven át tart, 4 hónapos általános, 5 hónapos specifikus képzéssel, valamint 3 hónap napi 8 órás munkavégzéssel jár. A képzésben résztvevők először egy általános modulban megismerkedhetnek a T-Systemsnél zajló infrastruktúraprojektek tervezésével és megvalósításával, majd specializálódhatnak számítógépes rendszerek, hálózatok, adatközpontok, intelligens épületek, IT biztonság és felügyelet valamint konvergens kommunikációs megoldások területen az alábbi munkakörök egyikében:

  • projekt- és szolgáltatás menedzser, 
  • presales mérnök, 
  • szakértékesítési menedzser, 
  • rendszermérnök, 
  • üzemeltetési mérnök,

 

A tanulók mindeközben folyamatosan és aktívan részt vehetnek a vállalat mindennapos szakmai kihívást nyújtó projektjeiben, működésében.  A résztvevőknek a képzés záró részeként innovációs tanulmányt kell írniuk, amelynek célja egy piaci vagy saját ötlet kifejtése. A legjobb javaslatokat a T-Systems Magyarország a portfóliójába építi, és lehetőséget biztosít a megvalósításra. 

 

„A T-Systems Akadémia névre hallgató programunk azért is egyedülálló, mert nem egy munkakörbe, hanem - a portfóliónknak megfelelően - több különböző területen próbálhatják ki magukat a jelentkezők. Nemcsak külső, belső jelentkezőket is várunk, olyanokat, akik vállalkoznak arra, hogy új munkakörben, új szakmát tanuljanak versenyképesen tartva ezzel tudásukat a digitalizálódó világban” – mondta el Mohácsi László a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese. 

 

Az Akadémiával a T-Systems elsősorban azokat, a maximum 1-2 éves szakmai múlttal rendelkező, de érdeklődő, fejlődni és tanulni vágyókat szeretné megszólítani, akik közép- és hosszú távon is hazánk vezető ICT vállalatánál gondolkodnak karrierépítésben.  A program nyitott a Telekom Csoport munkatársai számára is.

 

A T-Systems Akadémiára a http://www.t-systems.hu/tsystems-akademia oldalon lehet jelentkezni.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05