Mesterséges intelligencia a Fujitsu ügyfélszolgálati megoldásában

forrás: Prím Online, 2017. július 15. 12:06

A Social Command Center (SCC) következő generációs ügyfélszolgálati megoldáshoz bevezetett kognitív technológiák sokoldalúbb, intelligensebb és felhasználóközpontúbb modellt valósítanak meg, és több támogató csatorna kombinálásával gondoskodnak az egységes felhasználói élményről.

A kognitív technológiák – például a mesterséges intelligencia (AI) és a hangalapú biometria – használata központosítja, modulárissá teszi az SCC működését, és szervesen beépíti a megoldást a Fujitsu digitális munkahelyi (Digital Workplace) kínálatába. Ily módon a felhasználó vállalat egyszerűbben kit tud szolgálni sokféle felhasználói élményt és igényt. Az új Fujitsu SCC technológiái a virtuális személyi asszisztenseknél megszokott egységes, sokoldalú és személyes kiszolgálással kombinálják a felhasználóbarát természetes nyelvi felület egyszerűségét és használati jellemzőit – így biztosítva értékes üzleti eredményeket a végfelhasználók támogatása terén. 

 

Amint az a Fujitsu által „A következő generációs ügyfélszolgálatok fehér könyve” (The White Book of Next-Generation Service Desks) címmel kiadott tanulmányból is kiderül, napjaink technológiához értő felhasználói átlátható támogatási modelleket szeretnének igénybe venni a felmerülő IT-problémák elhárításához, és elvárják, hogy proaktív algoritmusok avatkozzanak be a problémák megoldása, vagy még inkább megelőzése érdekében. A Fujitsu az SCC kidolgozásával reagált erre az igényre. Ez az ügyfélszolgálati megoldás felhőalapú technológiák, fejlett gépi tanulás és prediktív analitika segítségével enyhíti a végfelhasználókat érintő technológiai problémákat. Fejlett virtuális személyi asszisztens funkciója bármilyen eszközről elérhető, és többféle csatornán keresztül, interaktív módon, természetes nyelven kommunikál a felhasználókkal. 

 

A Fujitsu Social Command Center egyszerűsített, személyre szabott felhasználói élményt nyújtva támogatja a kérések bővülő körét, és segíti a mindennapi IT-problémák (pl. jelszó elfelejtése) megoldását – automatizáció, virtuális ügyintézők és kognitív tanulás alkalmazásával. Az SCC intelligens portálként működik, 14 nyelven chatelő virtuális ügyintézőkkel. A hangfelismerési funkció bevezetése az év későbbi szakaszában várható. A felhasználói hangminták felismerése már jelenleg is támogatott azokban a helyzetekben, amikor biometrikus azonosításra is szükség van az egyszeri bejelentkezés mellett. 

 

 

A Social Command Center mesterséges intelligenciával teremt üzlet értéket 

A Fujitsu becslése szerint az SCC akár 40 százalékkal is csökkentheti az ügyfélszolgálati ügyintézőkhöz befutó hívások számát. 

 

„A Fujitsu Social Command Centerben az ember úgy chatel a virtuális ügyintézőkkel, akár a kollégáival. A virtuális ügyintézők megértik a természetes nyelven érkező kéréseket, és így képesek például repülőjegyet rendelni, szállodát foglalni, nyomon követni a kérés aktuális állapotát, sőt akár a munkaidő-elszámolást is kitölteni” – magyarázza Conway Kosi, a Fujitsu menedzselt infrastruktúraszolgáltatásokért felelős vezetője az EMEIA-régióban. „Célunk, hogy a virtuális ügyintézők előbb-utóbb átmenjenek a Turing-teszten, azaz a hívó fél ne ismerje fel, hogy géppel beszél. A gyakori támogatáskérések kiszolgálásának automatizálásával lehetővé tesszük, hogy az élő ügyintézők minden eddiginél gyorsabban reagáljanak a bonyolultabb támogatási igényekre.” 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu Social Command Center már jelenleg is elérhető. A megoldás árát egyedileg, a nyújtandó szolgáltatások körétől függően kalkuláljuk.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05