Bemutatta az Elgato új Smart Home és gamer eszközeit

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 3. 12:14

Az Elgato öt új Smart Home és két új gamer eszközt mutatott be az idei 2017-es IFA-n.

Az Elgato tovább bővíti HomeKit kompatibilis Eve otthonfigyelő rendszerét, a 2017-es IFA-n bemutatja az Eve Lock intelligens ajtózárat, az ablakra szerelhető érintkezés- és rongálásérzékelő Eve Window Guardot és az Eve Smoke tűzjelzőt, amelyek mind otthonod biztonságát szolgálják. Az Eve Aqua öntözésvezérlővel pedig a kertet gondozhatod távolról. Mindemellett érkezik még a megújult érintőképernyővel ellátott második generációs Eve Thermo is. Legyen a biztonság és a kényelem mindennapjaid része, úgy, hogy észre sem veszed!

 

Eve Thermo

Vezéreld lakásod hőmérsékletét csupán egy érintéssel! Az új generációs Eve Thermo vezérlőt kapacitív érintőkijelzővel szerelték fel, hogy egyszerűbbé tegye a kívánt hőmérséklet beállítását. Ahogy az összes Elgato Eve termék, a radiátorra szerelhető Thermo kibontás után azonnal beüzemelhető, és összekapcsolható az Eve rendszer többi tagjával. Szabályozhatod, és automatizált funkciókat is beállíthatsz rá az Elgato Eve applikáció, Apple HomeKit és Apple Home segítségével, illetve Siri hangutasításokkal is irányíthatod. A kijelzőt egy érintéssel életre keltheted, és akár le is zárhatod, ha kisgyermek van a családban.

 

Az új Thermo tudja mindazt, amit elődje is. Beállíthatod vele otthonod hőmérsékletét, az Eve Door & Window szenzorral összekötve pedig energiatakarékos megoldásokat kínál, ha nyitott ablakot észlel. Az iPhone-od naptárával összehangolva képes megkülönböztetni a hétköznapokat és hétvégéket, így anélkül igazítja otthontartózkodásodhoz a hőmérsékletet, hogy neked bármit változtatni kellene az előre megadott beállításokon. Megadhatod, hogy okostelefonod helyváltozása alapján érzékelje azt is, ha elhagyod a lakást, és ezzel párhuzamosan automatikusan lejjebb vegye a fűtést. A sok funkció mellett az Eve Thermo most még hosszabb, 12 hónapos elemüzemidővel rendelkezik.

 

Az új Eve Thermo modell is az Eurotronic, az egyik megbízható német piacvezető radiátorvezérlő-rendszer technológiáját használja.

 

Eve Lock

Minden lakás elsődleges védelmét a biztonságos ajtó jelenti. Az Eve Lock önzáródó bejárattá változtatja ajtódat, és automatikusan véd a betörési kísérletek ellen. Amint becsukod az ajtót magad mögött, az Eve Lock biztosítja a zárakat és reteszeket, így teljes védelemben tudhatod élettered. A HomeKit használatával könnyedén lehetővé teheted látogatóidnak a bejutást, akár otthon, akár távol vagy. Használd az Eve Lock-ot az Apple Home vagy az Eve applikáción keresztül, és védd meg otthonod a betolakodóktól, távolról is!

 

Az Eve Lock-ot a Yale zárak fejlesztőjével, az ASSA ABLOY Group vállalattal együttműködve fejlesztették ki, belső akkumulátorral üzemel, és Bluetooth-on keresztül kapcsolódik okoseszközünkhöz.

 

Eve Smoke

Tudd magad és otthonod mindig biztonságban! Az Eve Smoke tűz esetén nemcsak jelzőhangot ad ki, értesítéseket is küld iPhone-odra az Apple HomeKiten keresztül. A füst- és tűzjelző eszköz elég okos ahhoz, hogy a szobák mellett saját állapotát is figyelje. Siri használatával vagy az Apple Home-ban és Eve Appban is megtudhatod a detektor állapotát, és ugyanitt kezelheted a beállításait. Energiahatékony Bluetooth technológiájának köszönhetően az Eve Smoke akkumulátorának élettartama tíz év, így hosszú éveken át élvezheted a biztonságot, anélkül, hogy gondod lenne rá.

 

 

Az Eve Smoke a Hager – vezető elektronika-beszerelő és biztonságtechnikai szolgáltató – füstérzékelő technológiájával működik.

 

Eve Window Guard

Védd ablakaidat az erre kifejlesztett Eve Window Guarddal. Az intelligens érintkezés- és rongálásérzékelő szenzor észleli az ablakra mért nyomást, valamint felismeri, hogy az ablak nyitott, zárt, vagy döntött állapotban van. Amint változik az ablak állapota, a HomeKiten keresztül értesítést küld okostelefonodra. Az eszköz szinte észrevehetetlenül illeszkedik az ablak keretére, így láthatatlanul óvja otthonodat.

 

 

 

Eve Aqua

Az Eve Aqua intelligens öntözésvezérlővel úgy gondozhatod kertedet, hogy ki sem kell menned a házból! Ha pedig nyaralni mész, mostantól nem kell barátaid segítségét kérni. A Bluetooth-vezérelt öntöző automatikusan meglocsolja a gyepet vagy a virágágyásokat saját időzítési beállításaid vagy hangutasításaid alapján. De nem csak a locsolásért felel, figyeli az öntözési szokásaidat. A kapott adatok alapján segít megismerni kerted igényeit, és még szebbé tenni közvetlen környezeted.

 

 

 

Az Elgato Eve Thermo 2017. szeptember 26-ától elérhető az Elgato oldalán (www.elgato.com) 69,95 euró ajánlott fogyasztói áron. Az Eve Lock, Eve Smoke, Eve Window Guard és Eve Aqua elérhetőségét és árát később jelentik be.

 

Az eszközökről további információ elérhető: https://www.elgato.com/en/ifa-2017

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05