Újabb funkcióval erősít a Microsoft Teams

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 18. 13:37

Az Office 365 szoftvercsomagot használó oktatási intézmények és vállalati ügyfelek számára elérhetővé válik a Microsoft Teams vendégfunkciója, amellyel az egy-egy projekten dolgozó csapatok számára könnyebb lesz a külső szakértők bevonása a feladatokkal kapcsolatos kommunikációba – jelentette be a Microsoft.

A vendégkapcsolat egy olyan hasznos funkció, amely segítségével biztonságos módon lehet kommunikálni külső felhasználókkal. Használata különösen akkor lehet fontos és hasznos, ha egy cég szabadúszókat, szervezeten kívüli szakértőket vagy alvállalkozókat alkalmaz egy projektben, akik egy csapatban tevékenykednek saját dolgozóival. Ilyen esetben a gördülékeny csapatmunkán kívül az adatbiztonság is elsődleges fontosságú, ezért az illetékes informatikusok Microsoft Teams-ben minden eddiginél könnyebben tudják kezelni a hozzáféréseket.

 

 

Az Office365 üzleti előfizetőei számára 2017 tavasza óta ingyenesen elérhető alkalmazás alaposan átformálta a vállalkozásokban folyó csapatmunkát. Az egy-egy feladat megoldásán tevékenykedő dolgozóknak ugyanis már nem kell véget nem érő megbeszéléseken, számtalan egyeztetésen részt venniük, hogy egy bonyolult és hosszadalmas munkafolyamat végén eredményt érhessenek el. A chatalapú alkalmazás segítségével nem csupán privát- vagy az egész csapatnak szóló üzeneteket lehet küldeni, hanem mód van képek, fájlok, gifek beillesztésére, szavazásra az egyes üzenetek címkézésére, kiemelésére is. Emiatt minden csapattag naprakész információkhoz juthat az adott témában és bármikor visszakeresheti az előzményeket.

 

Az alkalmazást is tartalmazó Office 365 szoftvercsomagnak jelenleg 100 millió aktív felhasználója van világszerte. A Microsoft Teams a világ 181 országában, 25 nyelven elérhető és 125 ezer vállalkozás, többek között az Alaska Airlines, a ConocoPhilips olajtársaság, vagy a Deloitte használja projektjeik megvalósításához. Magyarországon idén a világ legnagyobb diákszervezetének számító AIESEC magyar tagozata is a Microsoft Teams mellett döntött, aminek hatására már az első hónapban 40 százalékkal csökkent Messenger- és e-mail forgalmuk.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09