Új vezetői kinevezések a KPMG-nél

forrás: Prím Online, 2017. október 2. 10:39

A KPMG három új partnerrel erősíti szolgáltatási csapatát. A vezetői kinevezések októbertől érvényesek.

Dr. Taksz Ildikó októbertől partnerként irányítja a KPMG tevékenységét és tanácsadási szolgáltatásait a pénzügyi szektorban.  

Karrierjét a McKinsey & Co. tanácsadójaként kezdte, ahol több mint öt évnyi, széles körű hazai és külföldi tanácsadói tapasztalatot szerzett, elsősorban a pénzügyi szektorban.

 

Az utóbbi 15 évben az OTP Banknál töltött be hazai és regionális vezetői pozíciókat – 11 éven át az oroszországi OTP Bank Igazgatótanácsának tagja volt, illetve Country Managerként irányította a bank oroszországi, ukrajnai, szerbiai, horvátországi, romániai és bulgáriai működését.  

 

Okleveles közgazdaként végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Corvinus Egyetem), majd politikatudományokból szerzett mester és doktori fokozatot az Oxfordi Egyetemen. 

 

Angolul, németül, franciául, oroszul és spanyolul beszél folyékonyan, egy gyermek édesanyja.

 

Varga Zoltán (39) októbertől a KPMG könyvvizsgálati partnere. 

Zoltán 2001-ben, asszisztensként csatlakozott a KPMG auditosztályához. Jelentős tapasztalata van a magyar, a US GAAP és az IFRS-szerinti  beszámolók és pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatában az ingatlan-, a gyártó-, a kereskedelmi, a biztosítási és szolgáltatóközponti szektorokban. Ügyfelei között helyi, globális és tőzsdei cégek egyaránt megtalálhatóak. 

 

Korábban négy éven keresztül vezette a KPMG egyik auditcsoportját, ahol a szakmai munka irányítása mellett felelt a csoport személyügyi és tréningfeladataiért is. 2005 és 2007 között a KPMG kanadai irodájában dolgozott, ahol főként IT-, és telekommunikációs cégek auditjában, valamint belsőaudit-megbízásokban vett részt. 

 

Tapasztalt IFRS-tréningvezető, és részt vesz a Budapesti Gazdasági Egyetem államvizsga-bizottságának munkájában.

 

Közgazdász, bejegyzett könyvvizsgáló, angolul és németül beszél, és két gyermek édesapja. 

 

Dr. Tóásó Bálint (36) októbertől partnerként vezeti a KPMG jogi szolgáltatásait nyújtó KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Irodát. 

Bálint 2016-ban csatlakozott a KPMG-hez, hogy felépítse a KPMG jogi üzletágát. Az iroda ma több mint 15 munkatársával széles körű jogi szolgáltatásokat nyújt – a klasszikus jogi területek mellett kiemelten foglalkoznak adatvédelemmel, adóperek és joint venture viták rendezésével, valamint komplex üzleti problémák megoldásával. Az iroda élen jár az innovatív technológiai megoldások jogi alkalmazásában is.

 

Bálint korábban dolgozott több nemzetközi ügyvédi irodában, így a Köves Clifford Chance, és a Faludi Wolf Theiss ügyvédi irodában associate, majd senior associate pozíciókban ezt követően a Trenkwalder nemzetközi cégcsoport magyar tagvállalatának társasági jogi vezető jogásza volt. Több mint 12 év tapasztalattal rendelkezik M&A, társasági jog, vitarendezési ügyek, illetve compliance és adatvédelem témákban. Számos publikációt, cikket és előadást jegyez angol, magyar és német nyelven.

 

Tanulmányait a Németországban, Ausztriában, Dél-Koreában, Magyarországon és az Egyesült Államokban végezte, jogi és közgazdasági diplomával, valamint a bécsi egyetemről LLM-fokozattal is rendelkezik.

 

Bálint ügyvédként 2009 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Angolul és németül beszél, nős, egy kisfiú édesapja.

 

Kulcsszavak: +céginfo KPMG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05