Egészségügyi adatvizualizációs verseny

forrás: Prím Online, 2017. október 4. 15:18

Idén első alkalommal rendezi meg egészségügyi hackathon versenyét, a vITathont a Semmelweis Egyetem az Óbudai Egyetemmel közösen. Informatikai, gazdasági és egészségügyi szakterületek hallgatói vegyes csapatokban veselkednek neki valós társadalmi- és technológiai problémák feldolgozásának október 13-14-én. 

A harminc órás maratoni ötletbörzén a dohányzás és az ahhoz kapcsolódó problémakörre fókuszálnak a versenyzők: egészségügyi adatok innovatív felhasználásával kell új összefüggésekre rávilágítaniuk és problémamegoldási ötletekkel előállniuk. Vannak ismereteink és tapasztalataink a dohányzásról való leszokással kapcsolatban, de tény, hogy a dohányosok mintegy 80 százaléka próbálta már abbahagyni a cigizést, és csak minden másodiknak ment. Lássuk, mire jutnak a lelkes és ambiciózus fiatalok a probléma testközelből való vizsgálatakor!

 

A versenyen elkészülő dohányzásleszoktató megoldási javaslatokat a téma szakértői mentorálják, emellett gondolatébresztő előadások, adatbázisok és egészségügyi eszközök is segítik a versenyzőket. A maratoni ötletbörzén résztvevő csapatok projektjeit nemzetközi zsűri értékeli majd, és választja ki közülük a leginnovatívabb megoldásokat.. A résztvevő csapatok javaslataiból új egészségügyi vagy más tudományterületeken indított kutatások válhatnak, vagy akár egy startup vállalkozás alapját is képezhetik.

 

A versenyre elsősorban a Semmelweis Egyetem és az Óbudai Egyetem hallgatóiból és frissdiplomásaiból álló, vegyes csapatok nevezhetnek, mindkét felsőoktatási intézményből legalább 1-1 aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatónak, vagy a verseny időpontjához képest 3 éven belül végzett frissdiplomásnak kell a 3-4 fős csapatokba kerülnie. 

 

 

A jelentkezők megismerkedését és vegyes csapatba rendezését elősegítő információs meetupot október 5-én 18 órától rendezik meg a verseny helyszínén, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Egészségügyi Menedzserképző Központjában (1125 Budapest, Kútvölgyi út 2.) .

 

A vITathon 2017 versenyt az ismerkedő meetup után egy héttel, október 13-14-én tartják. A megmérettetésen díjazott csapatok külföldi szakmai rendezvényen vehetnek részt, valamint az ötleteik megvalósulásához további szakmai mentorálást biztosítanak a szervezők. Az esemény nemcsak a kezdeményezés ambiciózussága miatt különleges, hanem a rendkívül korszerű és hatékony hackathon módszer alkalmazása miatt is.

 

További információ és regisztráció: http://vitathon.eu/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50