IDC: a Xerox biztonsági megoldásai áttörést hoztak

forrás: Prím Online, 2017. október 31. 09:53

A neves kutatócég, az IDC első, a biztonság területére fókuszáló MarketScape jelentése a Xerox-ot olyan vezető szolgáltatóként nevezte meg, amely komoly eredményeket ért el a vállalati biztonság, illetve a széles körű nyomtatás-és dokumentumbiztonsági megoldások fejlesztése terén.

A Xerox megközelítése szerint az IT biztonsági fenyegetéseket akkor kell kezelni, mielőtt azok valóban problémává válnának. Ennek szellemében a menedzselt nyomtatási szolgáltatásaikat (MPS) úgy fejlesztették, hogy a gépeken a biztonsági funkciókat könnyen be lehessen állítani, a kármentesítés automatizáltan működjön, a behatolásokat pedig nyomon lehessen követni a berendezéseken, a dokumentumokban, illetve az adatokban is.

 

„Az elmúlt hat évben az IDC MarketScape jelentése a Xerox-ot folyamatosan a vezető szolgáltatók közé sorolta a menedzselt nyomtatási– és dokumentumbiztonsági, illetve a dokumentumokat kezelő munkafolyamat szolgáltatásai révén. Ezen sikerek mögött a biztonság kérdése és az a megközelítés, ami a vállalatot az IT-védelem tekintetében jellemzi kulcstényezőnek számított.” – hangsúlyozta Robert Palmer, az IDC Imaging, Printing and Document Solutions csoportjának kutatási igazgatója.

 

Az új IDC MarketScape jelentés megállapítja, hogy a Xerox széles körű nyomtatás- és dokumentumbiztonsági megoldást kínál, amely felöleli az eszközöket, a módszertant és a szolgáltatásokat annak megfelelően, hogy mire van pontosan szükség az adatok, a dokumentumok, vagy a berendezések védelme során. Ugyanakkor a Xerox biztonságtechnikai módszertana a többszintű megközelítésre épül, azaz a berendezések védelmét veszi kiinduló pontként, és onnan továbblépve bővíti a biztonsági hálót az ügyfelek applikációiban, IT infrastruktúrájában.

 

 

A Xerox MPS megoldásainak a középpontjában az üzleti ökoszisztéma - eszközök, adatok és a dokumentumok - folyamatos biztonsági ellenőrzése áll az alábbiak szerint:

  • A berendezések biztonságáról a Xerox eszközökbe beépített McAfee szoftver gondoskodik, amely megelőzi a fájlok károsodását és a rosszindulatú támadásokat. A Xerox többszintű biztonsági megközelítést alkalmaz a berendezéseinél, hogy megvédje azokat és útját állja, észlelje, jelentse a fenyegetéseket.
  • A dokumentumok biztonságát a Xerox Secure Print Management megoldása szavatolja, ami többek közt PIN kóddal azonosítja a felhasználókat, hogy a dokumentumok egy percig se maradjanak felügyelet nélkül. 
  • Az adatok biztonságát az információ titkosítása garantálja a Xerox berendezéseken, akár fogadják azokat, akár továbbítják. Nagyobb védelmet igénylő dokumentumoknál mikrotext, vízjel és QR-kód is rendelkezésre áll az információ megóvása érdekében. A Xerox User Analytics szolgáltatása további biztonsági szintet képvisel, miután rajta keresztül nyomon követhető, hogy ki, mikor, mit nyomtatott, így a belső visszaélések is megakadályozhatóak.

 

„Miután megismertük, megértettük, hogy az emberek hogyan használják a dokumentumokat, a berendezéseiket, valamint azt, hogy a dokumentumok, eszközök milyen szerepet játszanak az üzleti folyamatokban, pontosan látjuk azt is, hogyan lehet az MPS biztonsági megoldásait még inkább az adott szervezetre igazítani. Mi a Xerox-nál nem csupán gépekben, dokumentumokban, felhasználókban gondolkodunk, hanem az egész üzleti életciklust figyeljük, és olyan megoldást dolgozunk ki, ami természetes módon illeszkedik az adott ügyfélkörnyezetbe.” –hangsúlyozta Ted Dezvane, a Xerox Menedzselt Dokumentum Szolgáltatásokért felelős alenöke.

 

Az idei év elején a Xerox végrehajtotta történetének legnagyobb termékváltását, és bevezetett 29 új ConnectKey kompatibilis nyomtatót, illetve multifunkciós berendezést, amelyeket egytől-egyig felvértezett biztonságos, helytől függetlenül használható megoldásokkal, felhő-kapcsolattal, termelékenységet támogató funkciókkal és applikációkhoz való hozzáféréssel. Az új ConnectKey portfolió a hagyományos nyomtató berendezéseket átalakítja okos, összekapcsolódó munkahelyi asszisztensekké, amelyek nem csupán reflektálnak napjaink üzleti életének elvárásaira, hanem a többszintű biztonsági funkciók révén szavatolják is a rendszer alkotóelemeinek, illetve a sebezhető pontjainak az átfogó védelmét.

 

Az IDC MarketScape jelentése szerint az iparágon belül a Xerox biztosítja az egyik legszélesebb MPS kínálatot különböző belépési pontokkal, ami azt jelenti, hogy a biztonságos nyomtatáshoz hozzáférést nyújtó szolgáltatásaik igazodnak az ügyfelek igényeihez függetlenül a vállalkozások méretétől és jellegétől.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50