Harmadszorra is aranyérmes a Kaspersky Anti Targeted Platform

forrás: Prím Online, 2018. január 26. 08:16

Miután minden harmadik cég szembesült célzott támadással az elmúlt évben*, ezért kardinális, hogy a szervezetek megbízható kibercsapda-észlelő rendszerrel rendelkezzenek. A Kaspersky Anti Targeted Platform-ot (KATA) pont erre a célra fejlesztették és hatékonyságát immár harmadik alkalommal bizonyította az ICSA Labs vizsgálatain 100%-os eredménnyel az új és ismeretlen fenyegetések észlelése terén.

Az ICSA Labs Advanced Threat Defense (ATD – Fejlett Fenyegetés Védelem) tesztelése során elemzi mindazokat a programokat, amelyeket vállalatok számára fejlesztettek kimondottan a fejlett fenyegetésekkel szembeni védelmére. Minden ATD teszt kizárólag az olyan új és/vagy kevésbé ismert rosszindulatú fenyegetések elleni védelmet analizálja, amelyek vállalatok feltörését célozzák, és akár több száz egyedi kártékony-program mintát juttathatnak a hálózati rendszerekre. A tesztciklust negyedévente ismétlik. Figyelembe véve a biztonsági megoldás típusát, – attól függően, hogy végpontvédelemről, perimeter- vagy felhő-alapú védelemről vagy ezek kombinációjáról van szó – az ATD Certification Testing (Tanúsítvány Tesztelés) egy adott feladatsor során több, különböző gyártó termékeit ellenőrzi. 

 

 

A tesztelési folyamat 28 napig tartott, összesen 541 támadásból és 524 tiszta fájlból állt. A Kaspersky Anti Targeted Attack platform sikeresen azonosította a korábban ismeretlen fenyegetések mindegyikét, azaz 100%-os eredményt ért el, és 0%-os téves riasztást adott ki. Ezzel párhuzamosan több gyártó Anti-APT megoldásait is tesztelték. Az alábbi képeken láthatóak az eredmények. 

  

A Kaspersky Lab az összes vizsgált gyártó eredményeit egyetlen ábrán illusztrálta

 

Az ICSA Labs egyedi feladatsort állít össze minden teszthez szimulálva egy kibertámadást. A teszt során a biztonsági megoldásoknak észlelniük kell az új, és a kevésbé ismert kibercsapdákat is, köztük a vállalati hekkelésekhez vezető elsődleges fenyegetéseket is, mint például „Közvetlen Telepítés”, „Letöltés”, „Web-es Meghajtó”, „Malware Letöltése”. A harmadik tesztciklus időszakában a Kaspersky Anti Targeted Attack Platform a legjobb eredményeket érte el. 

 

„Az evazív fenyegetések észlelése nagyon nehéz feladat, amint azt az ICSA Labs tesztjei is bizonyítják. Ahhoz, hogy a leghatékonyabban tudjon a biztonsági megoldás védekezni az ilyen kibercsapdák ellen, olyan átfogó módszereket kell tartalmaznia, mint például a gépi-tanulás alapú veszélyelemzést, fejlett sandbox technológiát**, hálózat-elemzést. A Kaspersky Anti Targeted Attack Platform harmadik alkalommal ér el 100%-os észlelési pontszámot, és 0%-os hamis riasztást, ezzel is bizonyítva eredményességét ügyfeleinek védelmében, függetlenül a támadások típusától és méretétől.” – mondta Oleg Glebov, a Kaspersky Lab Anti Targeted Attacks Solution Business részlegének vezetője. 

 

Az ICSA Labs (Nemzetközi Számítástechnikai Biztonság Szövetsége) a Verizon független leányvállalata, és 1989. óta teszteli, elemzi és értékeli a kiberbiztonsági megoldásokat. A Kaspersky Lab Anti Targeted Attack Platfrom részletes eredményeit ezen a linken lehet elérni.  

 

_____________________

* Világszerte az éves IT Biztonsági Kockázatok Felmérése alapján, amelyet a B2B International Kutatóintézet és a Kaspersky Lab közösen készít.

** A Sandbox egy biztonságos futtatókörnyezetek létrehozását lehetővé tévő technológia, amelynek lényege, hogy egy a külvilágtól gyakorlatilag teljesen elválasztott saját "világot" hoz létre.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52