Eaton szünetmentes tápegységek ipari környezetben való alkalmazásra

forrás: Prím Online, 2018. február 21. 20:11

A piacvezető energiamenedzsment megoldásokat nyújtó Eaton már 2015 év vége óta kínálja a 9PHD termékcsaládba tartozó ipari szünetmentes tápegységeit. Ezek az új generációs UPS berendezések kifejezetten a mostoha ipari környezetben való megbízható működésre lettek kifejlesztve, olyan iparágak igényinek megfelelően, mint a tengerészeti-, vasúti közlekedési-, valamint a feldolgozóipar. 

A robusztus kialakítású, magas IP-védettségű UPS-ek könnyedén ellenállnak – a más készülékek számára komoly kihívást jelentő – az ipari létesítményekben mindennapos környezeti tényezőknek és mindemellett kimagasló hatékonysággal rendelkeznek. Ennek, illetve a rugalmas, moduláris felépítésének köszönhetően képesek biztosítani a különféle iparágakban használt kritikus berendezések kompromisszumok nélküli, zavartalan és biztonságos működését optimalizált TCO, vagyis teljes bekerülési és üzemeltetési költség elérése mellett.

 

”Az ipari szereplők számára a megbízható energiaellátásnál nincs fontosabb szempont - nyilatkozta Kalle Roselli, az Eaton Critical Power Solutions üzletágának termékmenedzsere. Ha a biztonságos üzemvitelről van szó, akkor az ipari környezetben nem lehet helye félmegoldásoknak. Ugyanakkor ennek a biztonságnak jelentős ára van, amire a vállalatoknak muszáj áldozniuk. A 9PHD egyszerre nagy teljesítményű és hatékony, több mint 96 százalékos hatékonysággal rendelkezik kettős konverziós módban, illetve 99 százalékos hatékonyságra képes az Eaton energiatakarékos rendszerének (ESS) használatával. Ezek együttesen teszik lehetővé, hogy olyan skálázható és a vevők egyedi igényének megfelelően konfigurálható UPS-t tudjunk nyújtani, amely maximálisan biztosítja a folyamatos üzemet a különféle ipari létesítményekben.”

 

 

A 9PHD sorozat 40 kVA teljesítménytől egészen 200 kVA-ig kínál szünetmentes kapacitást kétféle szekrény méretben a teljesítménytől, illetve a transzformátor konfigurációtól függően. Mivel az UPS flexibilis, moduláris felépítésű, ezért ipari alkalmazhatósága rendkívül széleskörű. A magas fokú, akár IP54 védettségnek köszönhetően a 9PHD UPS-ek megbirkóznak a mostoha ipari körülményekkel és kiállják a próbát a szeizmikus teszteken, illetve bármely más erős vibrációs hatással szemben megfelelően ellenállnak. Az ipari szünetmentes tápegységek kis helyigénnyel rendelkeznek és opcionálisan elérhetők beépített leválasztó transzformátorral is ideális választássá téve a 9PHD UPS-eket olyan ipari alkalmazásokban, ahol felügyeleti, biztonsági, vezérlési, vagy gyártó berendezések folyamatos, szünetmentes tápellátását kell biztosítani.

 

Különösen olyan iparágak esetében, mint az olaj és gázipar az UPS berendezések gyakran kerülnek telepítésre olyan helyszínekre, melyek nehezen hozzáférhetőek, ahol az üzembe helyezés, illetve a karbantartás is komoly kihívást jelenthet. A 9PHD szünetmentes tápegységek moduláris felépítése egyaránt megkönnyíti az üzembe helyezést és a karbantartást, továbbá a készülékek kényelmes hozzáférést biztosítanak az előlap felől. Az UPS-ekben bőséges mennyiségű hely áll rendelkezésre a kábelek csatlakoztatásához és szükség esetén dupla kábelezés is lehetséges. A 9PHD UPS-ek mozgatását emelő fülek és kerekek könnyítik meg telepítés, karbantartás, vagy szerviz esetén.

 

Ha többet szeretne megtudni a 9PHD sorozatról, kérjük látogasson el a www.eaton.eu/9PHD weboldalra.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05