Április 27-ig jelentkezhetnek startupok 135000 eurós összdíjazású innovációs versenyekre

forrás: Prím Online, 2018. április 19. 09:39

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health három, összesen 135000 euró díjazású startup versenyt írt ki, melyre várja egészségügyi újításokkal foglalkozó startupok, kis- és középvállalkozások jelentkezését. 

Az InnoStars Awards; a European Health Catapult tréning és verseny program, valamint a HeadStart Funding segíti az egészségügy területén újító ötlettel rendelkező csapatok termékeit vagy szolgáltatásait piacképes megoldásokká fejleszteni. Az EIT Health akcelerátor és tréning programjai támogatják az innovatív ötletek üzleti vállalkozássá alakulását, segítenek az üzletfejlesztésben, a külföldi piacok meghódításában Európa vezető egészségügyi és gyógyszeripari vállalatainak, élettudományokat oktató egyetemeinek és kutató intézeteinek kiemelkedő innovatív potenciáljára és piacismeretére támaszkodva.  

 

Az április 27-én záruló European Health Catapult tréning és verseny, startupok és spinoffok, valamint a medtech, biotech és digitális egészségügy területén dolgozó mikro- és kisvállalkozások számára indít programokat. Az EIT Health hozzáférést biztosít nemzetközi befektetői kapcsolataihoz, valamint tárgyalástechnikai tréningeket, projekt prezentációs készség-fejlesztő képzéseket nyújt, továbbá támogatja a résztvevők üzleti terveinek továbbfejlesztését.  A legjobb 15 vállalkozás részt vehet egy 2 napos bootcamp tréningen, hogy továbbfejlessze vállalkozási ismereteit és megtanulja sikeresen prezentálni projektjét, a legjobb 9 regionális döntős pedig 35000 euró vissza nem térítendő támogatásban részesül. A novemberi döntősök nyereménye az, hogy kijuthatnak az EIT Health londoni csúcstalálkozójára, ahol a három dobogós kategória győztes 20, 15 és 10 ezer eurós támogatást kap. 

 

HeadStart Funding, melyre szintén április 27-ig lehet jelentkezni az egészséges életmód, aktív időskor és az egészségügyi ellátás javítására irányuló tevékenységet végző korai fázisban lévő kis- és középvállalkozások számára kiírt verseny. A program támogatásával felgyorsítható az innovatív termék, vagy szolgáltatás piacra lépése, valamint hitelesíthetők a termékek a leendő felhasználók, vásárlók, támogatók és partnerek körében, továbbá növelhető a befektetői tőke bevonás lehetősége. 

 

Az InnoStars Awards verseny május 15-ig várja azon - prototípussal vagy MVP-vel (minimum viable product) már rendelkező – egészségügyi és IT projektek, startup vállalkozások és spinoffok jelentkezését, amelyek új, innovatív termékkel vagy szolgáltatással szeretnének megjelenni a piacon. A sikeres pályázók mentor programokon és tréningeken vehetnek részt, 8000 euro vissza nem térítendő támogatást kapnak üzletfejlesztésre, termék validálásra, üzleti terv írásra, és arra, hogy valódi vállalkozási tapasztalatot szerezzenek miközben bemutatják projektjüket a téma szakértőinek. A három legsikeresebben prezentáló csapat 60000 eurót nyer prototípusának továbbfejlesztésére.    

 

Az EIT Health tréningekkel is fejleszti a startupokat 

A 8 hetes Smart Ageing Bootcamp olyan tréning program, melynek során a résztvevők validálhatják időseknek, vagy 50 év felettieknek szánt terméküket, vagy szolgáltatásukat Európában. A digitális egészségügy, gyógyászati technológia, biotechnológia terén fejlesztett megoldásoknak segíteniük kell a krónikus betegségek kezelését, vagy a személyes részvételt az egészség önmenedzselésében, vagy funkcióvesztésből adódó problémákat, vagy az egészséges életvitel fenntartását. A tréning során több mint 500 találkozó jön létre befektetőkkel, ügyfelekkel és startupokkal. 

 

A Venture Lab egy négy hónapos budapesti akcelerátor program inkubációs fázis előtt, inkubációs, vagy korai fázisban lévő projektek, vagy ötlet szinten lévő csapatok számára, továbbá kis- és középvállalatoknak a biotechnológia, a gyógyászati technológia, az e-egészségügy, az élettudományok és az egészségügyi szektor területén. A tréning célja a csapatok és az egyének üzleti képességeinek fejlesztése, kutatási tréningek biztosítása és az üzleti lehetőségek fejlesztésére irányuló oktatás.  

 

A Go2China a kínai piacra lépni szándékozó, érett startupoknak szóló program, mely közelebb hozza a vállalkozásokat a kockázati tőke befektetőkhöz, az üzleti döntéshozókhoz, és a shenzeni kormányzat képviselőihez, valamint a kínai piachoz szükséges speciális ismereteket nyújt. A programra a jelentkezési határidő május 14.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05