Új SUSE Manager: összetett környezet, egyszerű felügyelet

forrás: Prím Online, 2018. július 4. 12:33

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Manager 3.2. A szerverfelügyeleti szoftverrel a vállalatok egyetlen, központosított eszközön keresztül kezelhetik és monitorozhatják a Linux rendszereket, virtuális gépeket és konténereket, így a DevOps és az IT üzemeltető csapatok átfogó irányítással rendelkeznek az informatikai erőforrások felett. 

A szoftveralapú infrastruktúra kulcsfontosságú elemének számító termék használatával a szervezetek csökkenthetik a költségeket, könnyebben teljesíthetik a megfelelőségi követelményeket, és egyszerűen menedzselhetik a nagyobb és összetettebb, akár IoT-, felhő- és konténermegoldásokat tartalmazó környezeteket is.

 

A SUSE Manager előnyeit bemutató videó:

 

A megoldás magában foglalja a nyílt forráskódú Salt konfigurációkezelő szoftver legfrissebb kiadását, és lehetővé teszi a szoftverek, eszközök, hibajavítások és beállítások automatizált és költséghatékony kezelését. Az új SUSE Manager mostantól a SUSE CaaS Platformnál, valamint a Raspberry Pi-alapú IoT-készülékeknél is használható patch szerverként, és a Kubernetes integrációnak köszönhetően lehetővé teszi a SUSE CaaS Platformon működő Docker lemezképek és konténerek felügyeletét, illetve azok frissítéseinek és esetleges sebezhetőségeinek ellenőrzését. 

 

A friss kiadásban már konténeralapú SUSE Manager Proxy is elérhető, ami csökkenti az erőforrásigényt, illetve megkönnyíti a telepítést és a méretezést. A legutóbbi változat ezenfelül a beállítások kezelését és az ismétlődő feladatok automatizálását is egyszerűsíti, még átfogóbb rálátást biztosít az erőforrásokra, továbbá a legújabb SUSE Linux Enterprise megoldások esetében is támogatja a telepítést és a migrációt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09