A Fujitsu hatodik éve „Vezet” a Gartner szerint

forrás: Prím Online, 2018. július 13. 11:10

A Fujitsu immár hatodik éve a „Vezetők” szegmensében végez a Gartner adatközponti outsourcing és hibrid infrastruktúrához szánt menedzselt szolgáltatások európai piacáról készített 2018-as Magic Quadrant jelentésében*. 

A hó elején közzétett jelentésben a Gartner az adatközponti és hibrid IT-t támogató menedzselt szolgáltatások nyújtásának képessége szerint értékeli az európai szolgáltatókat. A Gartner szavait idézve: „A vezetők magas szakmai színvonalon teljesítenek. Világos jövőképük van a piac fejlődési irányára vonatkozóan, és kompetenciáik fejlesztésével őrzik vezető pozíciójukat. Inkább alakítják a piacot, mintsem követik.” 

 

A Gartner olyan időszakban adta ki jelentését, amikor a Fujitsu minden eddiginél nagyobb elkötelezettséggel segíti a szervezeteket digitális átalakulásuk mielőbbi levezénylésében. Felhőszolgáltatásokkal támogatja a kritikus rendszerek migrálását a többfelhős környezetbe, és kialakítja az ügyfélvállalkozás számára szükséges hibrid IT-környezetet. Sőt, a Fujitsu élvonalbeli felhőszolgáltatókkal folytatott együttműködését is kibővíti, és továbbfejleszti a több felhőszolgáltatás integrálását és üzemeltetését segítő többfelhős szolgáltatásait – hozzájárulva ezzel az IKT-környezetek széles körének gyors kiépítéséhez és színvonalas üzemeltetéséhez.

 

„A ‘Vezetők’ szegmensébe való ismételt besorolásunk meggyőző független elismerése az adatközponti outsourcing, a hibrid IT és a többfelhős felügyelet terén megszerzett valódi, következetes és hosszú távú vezető pozíciónknak. Ezért nagyon örülünk a Gartner értékelésének” – mutatott rá Conway Kosi, a Fujitsu alelnöke és digitális technológiai szolgáltatásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője. 

 

„A Gartner besorolása bizonyítja, hogy a hagyományos adatközponti outsourcing mellett a hibrid infrastruktúra piacán is kiválóan teljesítünk” – fűzte hozzá Kosi. „Ebbe beletartozik a piacvezető nyilvános és privát platformokra való migrálás támogatása, azok felügyelete és integrálása, a felhőnatív technológiák, a fejlett hálózatok és a hálózat peremének felügyelete. Meggyőződésünk, hogy a nyilvános felhő, a privát felhő és a helyben telepített IT együttes alkalmazása a digitális átalakulás legfontosabb sikertényezője. A felhőintegráció képessége élet-halál kérdése lehet a szervezetek számára. Büszkék vagyunk a tanácsadás, a co-creation és a teljes körű digitális átalakulás terén ügyfeleinkkel együtt elért eredményeinkre és arra, hogy képesek vagyunk segítséget nyújtani napjaink egyik legégetőbb felsővezetői problémájának megoldásához.” 

 

A Fujitsu globális szervezetén belül tapasztalt szakemberek ezrei vesznek részt az adatközponti outsourcing és a hibrid IT szolgáltatások nyújtásában. Világszerte IT-rendszerek ezreit alakították már át a helyi szaktudás, az automatizációs technológiák és a hatékony külső támogatás kombinációjára támaszkodva. A Fujitsu iparágvezető szakértelemmel rendelkezik a hibrid IT környezetek megtervezése, átalakítása és üzemeltetése terén, ideértve a helyben telepített és a felhőplatformok, pl. a Microsoft Azure és a VMware vCloud támogatását.

 

A Fujitsu jelenleg több mint 160 fizikai és 25 felhőadatközpontot üzemeltet a világ különböző régióiban, országaiban és iparágaiban. A vállalat szemlélete a külső és belső erőforrások ötvözésére épül, és az ügyfél prioritásaihoz igazodva biztosítja a költséghatékonyság, a megnövelt agilitás és a kockázatenyhítés előnyeit. 

 

________________

A Gartner adatközponti outsourcing és hibrid infrastruktúrákhoz szánt menedzselt szolgáltatások európai piacáról készített 2018-as Magic Quadrant jelentését (2018 Gartner Magic Quadrant for Data Center Outsourcing and Hybrid Infrastructure Managed Services, Europe) 2018. június 14-én tették közzé. Szerzői: Claudio Da Rold, Robert Naegle és David Groombridge elemzők. A jelentés online elérhetősége: http://www.gartner.com/reprints/fujitsu?id=1-53J2AIM&ct=180615&st=sb

 

A Gartner módszertanáról és a Gartner Magic Quadrantról: http://www.gartner.com/technology/research/methodologies/research_mq.jsp

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05