Megérkezett az első intelligens viselhető robot

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 28. 09:53

Az LG Electronics (LG) a 2018-as IFA szakkiállítás közönsége előtt mutatja be első viselhető robotját. Az LG korábban bejelentett robotjaival (reptéri idegenvezető robot, takarító robot és felszolgáló robot) ellentétben az LG CLOi SuitBot nem reptéri és szállodai várótermekben navigálja a vendégeket, hanem a használó lábának nyújt segítséget: az alsó végtag nagyobb mozgékonyságát és erőkifejtését teszi lehetővé.

Tavaly az LG egy olyan startup-vállalatba fektetett be, melynek célja, hogy a viselhető robotok fejlesztésével felülmúlja az emberi test hétköznapi korlátait. Az LG CLOi SuitBot megtervezése már az SG ROBOTICS nevű startuppal együttműködésben zajlott: ez a cég már hosszú ideje kutatja, hogy a viselhető robotok hogyan tudják javítani az életminőséget.  A kényelmes illeszkedés és a természetesen forgó csuklók révén a CLOi SuitBot nyugodtabb és természetesebb mozgást biztosít, erősítve az alsó végtagok képességeit gyaloglás, állás vagy munka közben. A robot szandálszerű cipői és automatikus igazodási funkciója lehetővé teszi viselője számára, hogy könnyedén be- és kibújjon az öltözetből, megkülönböztetve az LG CLOi SuitBotot számos más külső váztól.

 

Az LG CLOi SuitBot a 2018-as CES-en bemutatott bármely LG segítő robottal összekapcsolható, így egy olyan intelligens munkahelyi hálózat része lehet, amely pl. a feldolgozóiparban, logisztikában és a szállítmányozásban láthat el információ- és eszköztovábbítási feladatokat az egyes munkaállomások között.

 

A CLOi robotok kifejlesztése része az LG szélesebb körű mesterségesintelligencia-kezdeményezésének, amely a kereskedelmi szektort célozza. A mesterséges intelligencia alkalmazása révén LG CLOi SuitBotok a biometrikus és a környezeti adatok felismerésével és elemzésével képesek tanulni és fejlődni, a mozdulatok kiértékelése nyomán pedig javaslatot tesznek az optimális és a leginkább hatékony mozgáselemekre, testpozíciókra.

 

 

„Az LG CLOi SuitBot a bizonyítéka annak, hogy elköteleztük magunkat segítőrobot-portfóliónk bővítése mellett, amely termékek kézzelfogható kényelmet és innovációt visznek vásárlóink életébe” — mondta Song Dae-hyun, az LG háztartási elektronikai és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Ez a robot csak egy a mesterséges intelligenciával felvértezett eszközeink széles választékából, melyeket mind azért alkottuk meg, hogy az interaktivitás segítségével jelentősen növeljük a felhasználói kényelmet. A robot egyben új lehetőséget teremt arra, hogy robotikai kezdeményezésünk a jövőbeli növekedés motorjává váljon.”

 

Az IFA látogatói augusztus 31. és szeptember 5. között személyesen is megtekinthetik az LG robotkínálatát a vállalat standján, a Messe Berlin 18-as csarnokában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05