Microsoft-élmények a Kutatók Éjszakáján

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 26. 15:05

Mi leszel, ha nagy leszel? Ha választ nem is ad a gyerekek helyett, segítő kezet és egy jókora adag érdekes témát mindenképpen kínál szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján a Microsoft, a világ egyik meghatározó informatikai cége.

A technológia és a munka világa egy dologban biztosan egyezik: mindkettő hipersebességgel változik. Hogy segítsen eligazodni a legfrissebb trendek, témák és fejlesztések között, előremutató programmal színesíti a 2018-as Kutatók Éjszakáját a Microsoft. Ebben nem csupán a mesterséges intelligenciával (AI) és a Hololens-szel ismerkedhetnek meg az érdeklődő diákok, de olyan korszerű társadalmi témákba is belekóstolhatnak, amilyen a nők érvényesülése az informatika világában.

 

A Microsoft szerint nem lehet elég fiatalon elkezdeni. Épp ezért kínálja fel évente a lehetőséget a diákoknak arra, hogy egy világszintű versenyen mérjék össze tudásukat az Imagine Cup-on (IC). A Microsoft diáknagykövetei mellett a Graphisoft parkbeli Microsoft székházban, jelen lesz az Innobie is, az a csapat, amelyik a redmondi döntőig jutott a rangos innovációs világversenyen.

 

Nem szimplán egy előadássorozatra, hanem gyakorlati bemutatókra invitál a cég, ahol a felhőalapú szolgáltatásoktól kezdve akár a naprendszer mélyéig is elkalauzolnak a mesterséges intelligencia segítségével. Annak érdekében, hogy a sok tudást aztán élményekké varázsolják, egy hamisítatlan Microsoft szabadulószobával készülnek, így sok szórakozással fűszerezik a technológiai fejlesztések megismerésével töltött órákat.

 

A részvétel regisztrációja: ITT. Az esemény ideje, és helyszíne:  szeptember 28-án, pénteken 5 órakor, a Graphisof Park M épülete.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05