Piac & Profit konferencia a növekedést választóknak

forrás: Prím Online, 2018. október 6. 08:58

A magyar munkáltatók átlagosan 23 %-kal emelnék a foglalkoztatást, ha lenne munkaerő. Mondjunk le a növekedésről? Emeljük a csillagokba a béreket, ezzel fejezzük le a cégünket? Honnan vegyünk munkaerőt, ha nincs? A gyakorlatban már mások számára is hasznosítható, sikeres gyakorlatok születtek. 

Az idők szavára hallgatók a digitalizáció, robotizáció, folyamatautomatizálás, komplex szoftverrendszerek adta megoldásokat választották. Még senkinek sem késő! Időben és drasztikusan meg kell változtatni a szervezetet és a vezetési motiválási módszereket is. S ez ma már nem pénzkérdés, hiszen a technológiai fejlesztésekre, digitalizációra rendkívül olcsó és bőséges pénzforrások állnak a vállalkozások rendelkezésére.

 

Szemléletváltásra van szükség. Az élet már bebizonyította, hogy piacon maradni csak a munkaerő kiváltásával, illetve a meglévő, értékes munkaerő termelékenységének növelésével lehet. De a cégműködés digitális alapokra helyezése nem nélkülözhető. Automaták, robotok már remekül helyettesítik az egyszerűbb munkafolyamatokat akár kommunikációról, ügyfélkezelésről, akár gyártási folyamatokról van szó. A gépesítés, automatizálás önmagában azonban kevés. A szervezetet egy egységként, egymással összefüggésben kezelő programok, módszerek, vezetési szemlélet is szükségszerűen beemelendő a működésre. Hatékonyságnövelő, termelékenységet fokozó hatása ma már nem szorul bizonyításra. 

 

 

A gyakorlatban már rendkívül összetett, kreatív válaszok születtek a munkaerőhiány okozta, fejlődést gátló következmények megelőzésére, megakadályozására, a növekedés fennmaradására.  

 

A Piac & P október 17-én, Budapesten rendezendő konferenciáján a legjobb szakértők előadásában számos jó megoldás hangzik el. 

 

Ajánljuk a konferenciát azoknak a döntéshozóknak, akik már nagyon sok módszert kipróbáltak, s új, bevált gyakorlatokat keresnek, megoldásokat várnak a munkaerőhiány okozta mindennapi gondjaikra.

 

A bőséges témákról, előadókról részletes információk itt: https://piacesprofit.hu/konferenciakozpont/munkaerohiany-veszhelyzet/

 

Regisztráció a konferenciára és a networking különprogramra még kedvezményes, egyébként rendkívül alacsony díjért itt: https://piacesprofit.hu/konferenciakozpont/munkaerohiany-veszhelyzet/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan működnek a hírgyűjtő oldalak?

A technológia fejlődésével napról napra egyre könnyebb hozzájutni a napi híradagunkhoz, de nem volt ez mindig így. Az emberek korábban is kíváncsian álltak hozzá a körülöttük történt eseményekhez, az internet elterjedésével pedig gyakorlatilag már semmi nem szab határt a híréhségnek. Régen a nyomtatott sajtó szolgált arra, hogy az információkat széles körben megismertesse, ma pedig elég néhány kattintás és máris elénk tárul a világ.

2024. május 12. 14:20

Az Audi Development Camp idén nyáron is várja a jövő mérnökeit a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria közös szervezésű Audi Development Camp elnevezésű nyári képzése idén augusztusban is várja a szakmai fejlődésre és kihívásokra vágyó mérnök- és közgazdászhallgatókat. Az egyhetes, angol nyelvű programon a magyar és nemzetközi fiatalokból álló csapatoknak ezúttal egy elektromos hajtáslánccal kapcsolatos projektfeladatot kell megoldaniuk.

2024. május 12. 13:47

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

K&H: négy lépésben a planetáris szuperintelligencia felé

Az emberi gondolkodáshoz hasonlóan működő gépi intelligencia megjelenését szakértők még igen távoli lehetőségként értékelik. Ugyanakkor az MI fejlődése gyorsuló ütemben zajlik. A valódi kérdés nem az, hogy mikorra válik valósággá ‒ hiszen itt van velünk, a mindennapok része. Sokkal inkább úgy kell feltenni a kérdést, hogy milyen fázisokon keresztül alakul ki, és a végén mit hozunk ki belőle mi, emberek – mondja Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

2024. május 12. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36