Az MKB Ösztöndíjprogramnak köszönhetően már huszonnyolcan szereztek diplomát vagy szakmát

forrás: Prím Online, 2018. október 29. 14:50

2018-ban ismét bővült azon fiatalok száma, akik felsőfokú végzettséget vagy szakmát szereztek az MKB Bank által több mint két évtizede életre hívott ösztöndíjprogramnak köszönhetően. Idén két diplomás fiatallal gazdagodott a Végzett Diákok Klubja.

A nehéz sorsú gyermekek felkarolásával foglalkozó Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és az MKB Bank együttműködése igen hosszú és sikeres múltra tekint vissza. Összefogásukkal immáron 21 éve minden tanévben száz kiemelkedő képességű, ám szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és fiatal élhet az MKB Ösztöndíjprogram által biztosított rendkívüli lehetőséggel. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz évről-évre beérkező több száz pályázat bizonyítja, hogy szükség van az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.

 

 

Az ösztöndíjprogram keretében idén a két diák egyike a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen vegyészmérnökként, a másik a Debreceni Egyetemen orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikusként diplomázott. A két ifjú diplomás 2004 és 2005 óta részesült a támogatásban. A Végzett Diákok Klubja egyre színesebb: számos közgazdász, mérnök és orvos köszönheti már sikerét az ösztöndíjprogramnak, de akad a végzettek között régész, informatikus és táncművész is.

 

Az MKB Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységének egyik alappillérét jelentő ösztöndíjprogramokon túl a pénzintézet és az NGYSZ együttműködésének meghatározó eseménye az MKB Karácsonyi Gyermekgála, melyre idén december 16-án kerül sor. A gála immár hagyományos programja a Diótörő című mesebalett. Az MKB Bank az ünnepi előadással, az ajándékokkal minden évben igyekszik szebbé, gazdagabbá, igazi élménnyé varázsolni a karácsonyt a gyermekek számára.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05