Két miniszterrel is tárgyalt Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója

forrás: Prím Online, 2019. január 10. 19:11

Magyarország digitális fejlődéséről és a szolgáltató jövőbeni terveiről tárgyalt január 8-án Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, január 9-én pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója. 

Palkovics László, valamint Szijjártó Péter miniszter urak és Nick Read, a Vodafone Csoport új vezérigazgatója személyes találkozóin téma volt Magyarország digitális fejlődése, amelyben a Vodafone mint a világ egyik vezető telekommunikációs szolgáltatója, kulcsszerepet tölt be. 

 

„Az európai gazdaságok mindegyikének, így Magyarország versenyképességének fejlődése szempontjából is kiemelkedően fontos az ötödik generációs mobiltechnológia elindítása, a Vodafone pedig a legnagyobb piacokon már készen áll rá, hogy kiváló 4G hálózatára építve az 5G hálózatok minőségét tekintve vezető szerepet töltsön be. Magyarországon az ehhez vezető úton kulcsfontosságú lépés lesz az idei évben az 5G-s frekvenciák várható értékesítése. A tenderen a Vodafone Magyarország természetesen részt fog venni, hiszen előrelátóan már az előző, 2016-os aukción is vásárolt a 3.5GHz-es tartományban frekvenciát, ezáltal jelenleg az egyetlen olyan mobilszolgáltató az országban, mely rendelkezik kereskedelmi szolgáltatás nyújtására alkalmas 5G-s frekvenciával” – mondta Nick Read. 

 

A vezérigazgató emlékeztetett rá, hogy szintén az idei évben várható az Európai Bizottság mint versenyhatóság döntése arról a 2018-ban bejelentett  tranzakcióról, amelynek keretében a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euró cégértéken megvásárolná a Liberty Global magyar, német, cseh és román leányvállalatait, így a Magyarországon 1,8 millió háztartást kiszolgáló kábel- és szélessávú internetszolgáltatót, a UPC Magyarországot is. 

 

A vezérigazgató szerint a szolgáltató stratégiája egyértelműen az, hogy magas színvonalú konvergens szolgáltatásait az országban mindenhol elérhetővé tegye, ezáltal pedig a piacvezető szolgáltató első számú kihívójaként tovább erősítse a versenyt, hozzájárulva a még innovatívabb szolgáltatások megjelenéséhez és a hálózatfejlesztések további gyorsulásához. A magyarországi digitalizáció felerősítése, a piaci verseny élénkülése egyértelműen előnyös az egész országnak, így a lakossági és az üzleti ügyfeleknek egyaránt. 

 

A Vodafone Csoport Magyarország iránti elkötelezettségét jól mutatja, hogy a vállalat aktívan részt vesz az immár a második fázisába lépő Digitális Jólét Program megvalósításában, tagja az 5G Koalíció igazgatóságának és alapító tagja a Mesterséges Intelligencia Koalíciónak, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvánnyal elkötelezetten támogatja a digitális oktatás fejlődését az országban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05