Tranformers: digitális átállás profi segítséggel

forrás: Prím Online, 2019. január 25. 10:06

A napjainkban tapasztalható, robbanásszerű technológiai fejlődés számos lehetőséget tartogat a vállalatok részére, ugyanakkor a versenyhelyzetet is kiélezi. Hiszen aki nem képes lépést tartani az új megoldások megjelenésével, az nem tud naprakész termékeket és szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinek. A SUSE szakértői éppen ezért azt tanácsolják a vállalatoknak, hogy vegyenek igénybe professzionális segítséget a digitális átalakításhoz. Így a megfelelő eszközökkel, szaktudással és erőforrásokkal felvértezve léphetnek a változás útjára.

A technológiai fejlődés óriási hatással van mindennapi életünkre és gazdaságunkra, teljes egészében megváltoztatja szokásainkat és elvárásainkat is. Ez a vállalatoktól is újszerű, digitális alapokra helyezett működést kíván, hogy megfelelő formában és minőségben, gyorsan tudják kielégíteni az igényeket. Szinte nincs olyan iparág, amit ne érintene ez a változás, ezért a szervezeteknek muszáj lépést tartaniuk a fejlődéssel, ha nem akarnak lemaradni versenytársaiktól. Az IDC jóslata szerint 2020-ra a vállalatok 55 százaléka részt vesz a digitális átalakulásban, ez pedig átformálja a piacot különféle új üzleti modelleket, illetve a digitalizáció előnyeit kihasználó szolgáltatásokat és termékeket hozva létre. 

 

Az új elvárásokhoz alkalmazkodva a szervezeteknek korszerűsíteniük kell informatikai infrastruktúráikat és folyamataikat. Ez azonban komoly terhet jelenthet az IT-részlegeknek, amelyek nem minden esetben rendelkeznek ehhez elegendő szaktudással, erőforrásokkal és költségkerettel. A SUSE szakértői szerint érdemes professzionális tanácsadó partnerrel együttműködni a digitális átállás megtervezéséhez és kivitelezéséhez, segítségével ugyanis mindhárom területen orvosolható a hiány.

 

Házhoz jön a szaktudás

A digitális technológiák használata új ismereteket és tudást igényel. A munkaerőpiacon azonban már így is jelentős a hiány IT-szakemberekből, ezért egyes helyeken a meglévő rendszerek üzemeltetése is nehézséget okoz, az új eszközök adaptálására pedig még kevesebb energia marad. Az innovatív megoldások ráadásul tipikusan jóval gyorsabban fejlődnek annál, hogy az oktatási intézmények lépést tudjanak vele tartani, így még nehezebb naprakész tudással rendelkező munkaerőt találni.

 

Egy olyan nagy múltú és széles körű tapasztalattal rendelkező informatikai partnervállalat, mint például a SUSE azonban megfelelő és friss, gyakorlati információkkal rendelkezik az aktuális trendekről és technológiákról. Ennek köszönhetően értékes és hasznos tanácsokkal szolgálhat azzal kapcsolatban, mely területeken igényel fejlesztést az adott szervezet rendszere, és milyen eszközökre van szükség ehhez. Igény esetén pedig oktatásokat, tréningeket is tud szervezni a vállalat IT-részlege számára azokkal a témakörökkel kapcsolatban, amelyekhez feltétlenül szükséges a házon belüli tudás a sikeres digitális átalakuláshoz. 

 

 

Megbízható (erő)források

Ha egy vállalat a digitális átalakulás útjára lép, az nem jelenti azt, hogy onnantól kezdve nem kell foglalkoznia a kritikus fontosságú rendszerek mindennapos és zökkenőmentes üzemeltetésével. Elengedhetetlen, hogy a szervezetnél fenntartsák a megszokott működést, miközben integrálják az új technológiákat. A legtöbb IT-részleg azonban már így is le van terhelve, és nehezen szabadít fel erőforrásokat új célokra, legyen szó a rendelkezésre állás, a biztonság vagy a szolgáltatások minőségének javításáról. Ha a vállalat olyan megbízható szolgáltatópartnerrel dolgozik, mint például a SUSE, akkor biztos lehet abban, hogy mindig kéznél vannak a szükséges erőforrások és az átalakuláshoz szükséges háttér, míg a cég továbbra is fókuszálhat a mindennapi működésre. 

 

A nyílt forráskódú, szoftveresen vezérelt infrastruktúrák segítségével a szervezetek rugalmasan reagálhatnak a piac és az ügyfelek gyorsan változó igényeire. Ezért érdemes olyan partnert választani a digitális átalakításhoz, amely jártas az open source technológiák vállalati felhasználásában. Ez ugyanis segíthet a költségek racionalizálásában, az üzleti igények teljesítésében, az egyszerűbb és átláthatóbb rendszerek kiépítésében, valamint az agilisabb működés kialakításában. 

 

A kevesebb több… hátránnyal és kiadással jár

Aki „csináld magad”-módszerrel lát neki a modernizációnak, míg versenytársai szakértők segítségét veszik igénybe, az komoly kihívásokkal szembesülhet. Elképzelhető, hogy szaktudás és erőforrások hiányában nem tudja olyan gyorsan és hatékonyan kihasználni az új technológiák előnyeit, mint a piac többi szereplője, ezért lemarad a versenyben. Ha nem a megfelelő megoldásokat választja, az felesleges kiadásokkal jár, és kihasználatlanul állnak a cégnél a szoftverek. Továbbá az esetlegesen felmerülő problémák és kérdések esetén sem kap gyors segítséget. Egy szakértő partner segíti a vállalatokat abban, hogy elkerüljék ezeket a hibákat, a maximumot hozzák ki befektetéseikből, és lépést tartsanak a fejlődésekkel, illetve az új igényekkel.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05