Megvan az idei Global Legal Hackathon magyarországi győztese

forrás: Prím Online, 2019. február 28. 12:20

A világszintű verseny célja, hogy évről évre megtalálja a LegalTech, azaz a jogi technológiák piacára lépő új és innovatív ötleteket, egy 3 napos, maratoni ötletelési és fejlesztési környezetben.

Mi az a Hackathon?

A Global Legal Hackathon célja, hogy hidat létesítsen a jogi és informatikai innovációk között, ezzel elősegítve a joggyakorlat fejlesztését, a joghoz való hozzáférést, és összekapcsolja az ügyvédi irodák, a vállalatok jogi osztályai, a non-profitok és az innováció mellett elkötelezett szereplők képviselőit. Idén 6 kontinensen, 24 ország 46 városában, több mint 6000 résztvevővel zajlott egy időben a verseny. 

 

Tavaly került először megrendezésre hazánkban a megmérettetés, mely rögtön egy hazai világsikerrel zárult: a magyar fejlesztői csapat nyerte a New York-i döntőt, egy GDPR rendeletre épülő alkalmazásukkal. A hackathon során 54 órája van a csapatoknak kidolgozni egy jogi-technológiai megoldást, és egy működő prototípust prezentálni a szakmai zsűrinek. A csapatok jogászokból, programozókból és gyakran közgazdászokból állnak, és nem egyszer a verseny helyszínén alakulnak meg. 

 

 

Ahogy tavaly, úgy idén is a Wolters Kluwer volt a budapesti forduló házigazdája. A versenyző csapatok által prezentált ötletek komoly hajtóerői lehetnek az LegalTech piacnak, ezt támasztja alá, hogy a KPMG és a Microsoft – a LegalTech iparág két meghatározó szereplője – a verseny ideje alatt mentorálással segítette a csapatokat, a nyerteseknek pedig további üzleti tanácsadást ajánlottak fel. 

 

A győztes megoldás – szerződéskötés könnyen 

A magyarországi fordulóra 9 csapat nevezett, közülük került ki a végső győztes, a QuickPact csapata. Az ő megoldásuk egy olyan szerződéses platform létrehozására irányul, mely automatizáltan, személyre szabhatóan oldja meg a szerződéskötéseket, magánszemélyek vagy üzleti ügyfelek között. A megoldás lényege, hogy akár mobilon vagy tableten néhány kérdés és paraméter alapján össze lehet kattintani egy alapvető lakáskiadási, gépjárműeladási vagy szolgáltatási szerződést – és a szerződés teljesítése alapján járó fizetési modul is integrálva lenne. A szerződés a folyamat végén nem csak írásos, de piktogramokkal bővített, könnyen vizualizálható formában is rendelkezésre állna. Így elősegíti a joghoz jutást azok számára is, akik nem feltétlen tudnak megfizetni egy ügyvédet, sőt, a szerződés betartása is könnyebbé válik a magyarázó elemek miatt. 

 

 

A csapat tagjai, Horváth Anna Zsófia, Paseczki Loránd, Rózsavölgyi Márk, Olajos Marcell és Veress Péter március 15-én vesznek részt a virtuális elődöntőben, ahonnan a legjobbak jutnak tovább az áprilisi, New York-i döntőbe. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05