Egy újabb sikeres együttműködés Kelet-Európában!

forrás: Prím Online, 2019. március 15. 11:40

Az autonóm mobil robotok úttörője, a Mobile Industrial Robots bejelentette, hogy a Visteon Electronics Slovakia - a vezetőtéri kijelzők egyik elsődleges beszállítója vezető OEM márkák számára – sikeresen telepített négy MiR200 robotot, hogy optimalizálja logisztikai tevékenységeit. A MiR technológia növelte a gyártási folyamatok rugalmasságát, laboratóriumi termelékenységét, és ergonómiáját.

A Visteon Electronics Slovakia vezetőtéri kijelzőket gyárt számos autóipari OEM gyártó számára, beleértve a Volkswagent, a Skoda Autot, a BMW-t, a Fordot, a Citroent, és még sok mást. A vállalat naponta 10 ezer vezetőtéri kijelzőt gyárt és évente 2 millió terméket szállít le, miközben 700 alkalmazottat foglalkoztat, akik három műszakban dolgoznak.

 

 

A vállalat négy MiR200-at használ három különböző feladatra: két MiR200 robot óránként üres, nyomtatott áramköri lapokat szállít kilenc automata felületszerelő gyártósorra; egy robot eltávolítja a hulladék anyagokat; a negyedik robot pedig a fröccsöntő üzemben dolgozik, ahol három gépet szolgál ki. A MiR autonóm mobil robotjai teljesen önállóan dolgoznak a gyárterületen, egy wi-fi modul segítségével tolóajtókat nyitnak ki, folyosókon haladnak át, kikerülik az akadályokat, megállnak a meghatározott pontokon, és automatikusan feltöltik magukat. Képesek megvizsgálni az elérhető útvonalakat, és mindig a legoptimálisabbat választják ki anélkül, hogy bármiféle emberi beavatkozásra lenne szükségük.

 

 

„Mint minden sikeres vállalat, mi is folyamatosan értékeljük a gyártási hatékonyságunkat és laboratóriumi termelékenységünket. A MiR technológiája jelentősen hozzájárul a törekvéseinkhez, mivel ennek köszönhetően nincs szükség manuális szállításra az anyag A pontból B-be történő eljuttatása során. A MiR számunkra az ideális megoldást jelenti, a Visteon számára globálisan pedig a belső logisztika alapelemévé vált a technológia.” – mondta Richard Čiernik, a Visteon Electronics Slovakia ipari mérnökségének vezetője.

 

 

A MiR logisztikai megoldása három nagy előnnyel rendelkezik a gyártási folyamatok területén. Rugalmasságának köszönhetően a Visteon ugyanazt a típusú robotot használhatja különböző alkalmazásokhoz az üzem különböző részlegein, így csak minimális szinten kellett módosítani a gyárterületet. A második előny a gyors telepítésben rejlik, ami a könnyen használható funkciók segítségével egyszerű programozást tesz lehetővé, amelyhez nincs szükség előzetes programozási ismeretekre. A programozás tényleg pofonegyszerű, a robot feladatait egy sokfunkciós, látványos grafikus felhasználói interfészen keresztül lehet programozni és finomhangolni. Végül, a robotok felhasználóbarátok és intuitívak, a gyártási feladatban résztvevő, működtető személy mindössze egy gomb megnyomásával magához hívhatja őket. 

 

 

Azonban van, ami még ennél is fontosabb volt a Visteon számára az új technológiákba való befektetéskor. „Vállalatunknál alapszabály, hogy minden gyártási befektetésnek legkésőbb egy év alatt be kell hoznia az árát, a MiR robotok pedig megfeleltek ennek a követelménynek. Biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben további MiR alkalmazásokkal fogunk együtt dolgozni.” – jelentette ki Richard Čiernik. 

 

A Visteon Electronics Slovakia a közeljövőben bővíteni tervezi a mobil robotflottáját még több eszközzel, különös tekintettel a hulladékgyűjtésre, az anyagellátásra, és az elkészült termékek szállítására. Ezek a tervek a MiR robotok által a Visteonnál nyújtott sikeres és bizonyított tapasztalatok hatására születtek meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50