Virtuális sétával gyűjtenek a fogyatékkal élők számára

forrás: Prím Online, 2019. március 28. 08:53

Már alig hétezer kilométer hiányzik ahhoz, hogy a Liferay Hungary csapata Föld-kerülő virtuális sétája végéhez érjen és ezzel támogassa a Kézenfogva Alapítványt. A tavaly tavasszal indult mozgalomban négymillió forintot gyűjtenek össze a fogyatékos emberek munkavállalásának támogatására. 

2018 áprilisában indultak virtuális világkörüli túrára az IT-óriás munkatársai, mégpedig úgy, hogy a konkrét lépéseket Budapesten teszik meg. Húsz programozó állt össze és vállalta, hogy ahová csak lehet, gyalog közlekedik és többet mozog majd, mint korábban. Kerülik a liftet, tömegközlekedés és autózás helyett sétálnak, hétvégeken pedig túrákat szerveznek. Lépéseiket lépésszámlálókkal követik és így gyalogolnak le együttesen 40.075 km-t, ami éppen annyi, mintha megkerülnék a Földet.

 

Minden megtett kilométerrel konkrét adományt gyűjtenek: a virtuális világkörüli sétával 4 millió 75 ezer forintot szeretnének gyűjteni fogyatékos fiataloknak egy év alatt. Az adomány egyrészt egy jótékonysági honlapon keresztül, másrészt rendszeres események szervezésével, harmadrészt a Liferay támogatásával gyűjtik össze. Egy világtérképen folyamatosan mutatják merre járnak virtuálisan, így egészen olyan, mintha mi is éppen Afrika vagy Ausztrália gyalogútjait koptatnánk. 

 

Jelenleg a csendes-óceáni szigetvilágban járnak, a következő néhány ezer kilométert Japánon és Szibérián keresztül teszik meg. Az elmúlt egy évben több olyan ingyenes rendezvényt szerveztek, amely során hivatásos utazók meséltek élményeikről Dél-Amerikától Afrikán át Szibériáig. Mindig éppen arról a kontinensről tartanak élménybeszámolót, ahol virtuálisan jár a Liferay csapata, így nemcsak a támogatásra, hanem a valós utazásra is kedvet kapnak az érdeklődők. A rendezvényről további információ itt érhető el: https://www.meetup.com/Liferay-Hungary-Journey/

 

„Számomra mindig is fontos volt a testmozgás és az egészséges életmód, azonban eddig ezzel csak magamnak tettem jót. A Liferay Journey-nek köszönhetően azonban másoknak is segíthetek! Több mint 3500 km-t, azaz egy grönlandnyi távolságot sétáltam, mióta részt veszek a kezdeményezésben. A séta hatására nem csak hogy kevesebbet költök bérletre, hanem áprilisban tervezem életem első félmaratonját futni. Büszke vagyok, hogy a csapat részese lehetek és arra, hogy a cég víziója nem csupán egy hangzatos plakát a falon, hanem ezzel az összefogással valóban segítünk és hatással vagyunk mások életére.” – mondja Bozóki Dominika, a Liferay Journey főszervezője. 

 

A támogatott alapítvány oldalán http://kezenfogvamozdulunk.hu/liferay-hungary/ bárki követheti, merre jár éppen a csapat és támogathatja is az ügyet. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05