A világ 10 legígéretesebb repülőgép-karbantartó ipari innovációja között az AerinX

forrás: Prím Online, 2019. április 9. 15:30

A repülőgép-karbantartó iparág egyik legjelentősebb éves szakmai rendezvénye, az atlantai MRO Americas szervezői a szegmens 10 legígéretesebb innovációja közé választották a magyar AerinX kiterjesztett valóság-alapú technológiáját. A cég így előadhat a konferencián, melyen Észak-Amerika és a világ legjelentősebb vállalatai vesznek részt a repülőgép ipar és repülőgép-karbantartás területéről.

A repülőgépipar és légi közlekedési világszinten legjelentősebb szaklapja, az Aviation Week által szervezett MRO Americas konferencián 800 cég, összesen 15.000 képviselője vesz részt április 9-11 között, az egyesült államokbeli Atlantában. A szegmens legnagyobb észak-amerikai szakmai rendezvényén az Amerikai Egyesült Államok és Kanada, illetve globálisan a szektor legnagyobb és legjelentősebb vállalatai képviseltetik magukat.

 

Az AerinX a szervezők meghívására 9 további innovatív technológiai vállalkozás mellett mutatkozhat be előadóként, a konferencia Start-Ups Stand Up for Innovation szekciója keretében.  

 

 

Papír és vonalzó helyett kiterjesztett valóság szemüveg

A magyar cég egy olyan kiterjesztett valóság (AR) alapú rendszert fejleszt, mellyel a repülőgépek és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálása, és az ehhez kapcsolódó karbantartási munka lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és precízebbé válhat. Ez az iparág egyik jelentős problémáját oldhatja meg, hiszen jelenleg a légijárművek külső felületének átvizsgálása manuálisan, kézi eszközökkel zajlik. A karbantartó mérnökök szó szerint vonalzóval mérik le és filctollal rajzolják körbe a felfedezett felületi sérüléseket, ráadásul a munkafolyamat során többezer oldalas, papír alapú műszaki dokumentáció átnyálazására kényszerülnek, amikor egy-egy felületi sérülés súlyosságát kell meghatározniuk 

 

„Az AerinX számára megnyithatja a kaput az észak-amerikai piac felé az MRO Americas konferencián való előadási lehetőség. A repülőgép karbantartó-iparág más szegmensekhez képest kicsit megkésve, de annál nagyobb elánnal keresi jelenleg a digitalizációban és innovatív technológiákban rejlő lehetőségeket” – fogalmazott Kiss Antal Bence, az AerinX társalapító-ügyvezetője.  

 

Tőkebefektetést követően partneri megállapodás

Az AerinX tavaly év végén összesen 250 millió forintnyi, több lépcsőben megvalósuló, tőkebefektetésről kötött megállapodást az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealappal. Röviddel ezt követően a társaság stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb repülőgép karbantartó vállalatával, az Aeroplex of Central Europe-pal. Egyre intenzívebb a nemzetközi érdeklődés a cég és az általa fejlesztett technológia iránt, melynek köszönhetően a világ legnagyobb repülőgépipari gyártóival, karbantartó- és lízing vállalataival, illetve légitársaságaival folytat jelenleg is előrehaladott tárgyalásokat a lehetséges együttműködésekről a magyar vállalkozás.  

 

„Jelenleg a technológiánk piacra lépését készítjük elő és a folyamatosan zajló szoftverfejlesztés mellett, az üzletfejlesztés terén is jelentős előrelépést tettünk az elmúlt néhány hónapban. Terveink szerint ősszel Series A befektetés keretében újabb, több millió dolláros tőkebevonást valósítunk meg. Ezzel egyidőben pilot projekteket tervezünk indítani további nemzetközi partnerek bevonásával, a globális piacra lépést pedig 2020 őszére ütemezzük” – fűzte hozzá Kiss Antal Bence.

 

Az AerinX az MRO Americas konferencia mellett, további üzleti tárgyalásokat is folytat majd az Egyesült Államok több pontján, melyek megvalósulásában a magyar startupok külpiacra lépését támogató Input Program is a cég segítségére volt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05