Ismét egyetemisták gyűjtik össze a mérnöki szakma nagyjait

forrás: Prím Online, 2019. április 9. 11:22

Az informatikai és a villamosmérnöki pálya meghatározó ipari szereplői gyűlnek össze, hogy előadjanak a szakma legújabb fejlesztéseiről, a gépi tanulásra optimalizált, 16 videokártyát tartalmazó hardverektől kezdve az intelligens parkolásig. A XVI. Simonyi Konferencia április 16-án kerül megrendezésre a BME I épületében, ahol idén is ingyenesen várja a jövő technológiái iránt érdeklődőket.

Április 16-án déltől kezdve a hagyományos tanítás helyett többek közt a Vodafone, az NVIDIA és a Google szakmai vezetőinek és kutatóinak előadásait hallgathatják a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói valamint mindenki, aki ellátogat az eseményre. A szervező Simonyi Károly Szakkollégium célja az, hogy mindenki betekintést nyerhessen egy-egy szakterületbe, és arra lelkesítse a látogatókat, hogy folytassák a témában való elmélyülést.

 

A konferenciára Münchenből érkezik Ralph Hinsche, az NVIDIA Business Development Managere, aki a RAPIDS és DGX-2 mesterséges intelligencia rendszerek segítségével mutatja be, hogyan tudjuk a mai technológiákkal a leggyorsabb gépi tanulási rendszereket létrehozni. Az AI hazai szakértője, Gáspár Csaba, a DMLab vezető partnere, pedig a népszerű data science megoldások kiaknázásáról, az ezekre építhető alkalmazásokról tart előadást.

 

 

Dr. Pete Gábor, a Vodafone IoT & Business Development magyarországi és csehországi vezetője, gyakorlati példákon keresztül mutatja be, milyen új lehetőségeket jelentenek a Narrowband-IoT technológiák. A prezentációja az okos parkolás világába vezet minket, és ezt kiegészítve más előadóktól az intelligens járművek szenzoradatainak feldolgozásáról, valamint az ezekhez kapcsolódó biztonsági kérdésekről is hallhatunk.

 

A Simonyi Konferencia Magyarország legnagyobb kizárólag egyetemi hallgatók által rendezett éves szakmai eseménye, ahol a XVI. alkalomra sok előadó már úgy tér vissza mint korábbi Szakkollégiumi tag: vannak, akik két éve még maguk is szervezők voltak, most viszont a startupok világáról tartanak előadást, és van, aki a UX fejlesztéseivel New York-tól Shanghai-ig milliók életét teszi könnyebbé. Mellettük hagyományosan a Szakkollégium jelenlegi tagjai is kipróbálhatják magukat a közönség előtt: idén Sgánetz Bence tart előadást a modern térhangzás hardveres és szoftveres kialakításáról.

 

Mivel a mérnöki szakma nem áll meg a technológiák ismereténél, a két előadóteremben párhuzamosan futó előadások közt helyet fognak kapni a projektmenedzserek szerepéről, az okos oktatásról és az adatvizualizációról szóló előadások is. Berki Lukács, a Google szoftverfejlesztő-menedzsere, a Bazel teljes, egy évtizedes életciklusáról mesél a szoftver születésétől nyílt forráskódúvá válásáig, és a várható jövőjéről.

 

Az előadások részletes leírásai és a pontos program elérhető az esemény honlapján, ahol az ingyenes regisztrációra is lehetőség nyílik.

 

A konferencia részeként egy expo is megtekinthető lesz, ahol a támogató cégek és a Simonyi Károly Szakkollégium szakmai körei mutatják be munkájukat. Az érdeklődők az egyetemisták szemén keresztül betekintést nyerhetnek a kar kollégiumában folyó informatikai és elektronikai fejlesztésekbe, stúdiótechnikai, dizájn és arculattervezési munkákba.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05