A Samsung szerezte meg a legnagyobb részesedést az 5G hálózati megoldások terén Koreában

forrás: Prím Online, 2019. április 15. 13:50

A Samsung bejelentette, hogy az 5G hálózati megoldások területén elérte a legnagyobb piaci részesedést Koreában, ezáltal az ország vezető 5G hálózati szolgáltatójává lépett elő. Az 5G szolgáltatás ma már Dél-Korea 85 városban érhető el, amelyet mind a három mobilszolgálatón keresztül igénybe vehetnek a felhasználók és vállalkozások egyaránt. A vállalat a három koreai szolgáltató számára kulcsfontosságú 5G hálózati megoldásokat biztosít, köztük az 5G core-t és több mint 53.000 rádió bázisállomást.

Koreában a szolgáltatók 2018. december 1-je óta sugároznak 5G jeleket Szöulban és a nagyobb városokban a Samsung Networks Business egysége által biztosított 5G rádió bázisállomásokat és az 5G core megoldásait használva.

 

„Korea a világ egyik első országa, ahol az 5G élmény már a felhasználók számára is elérhetővé válik. Nagy örömünkre szolgál, hogy a kivételes 5G hálózati megoldásainknak köszönhetően kulcsszerepet töltünk be az 5G országos bevezetésében – mondta Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke és a hálózatok üzletágának vezetője. – A Samsung az 5G-s megoldások úttörőjeként és azon kevés szolgáltatók egyikeként, akik teljeskörű 5G-s megoldásokat kínálnak, arra törekszik, hogy minél jobban kihasználja az 5G technológia nyújtotta lehetőségeket, kitapasztalja és akár át is lépje azok határait.”

 

 

A koreai szolgáltatók az 5G kereskedelmi értékesítéséhez a Samsung 5G Massive-MIMO Egységének (MMU) 3.5GHz spektrumon működő rádió bázisállomásait használják. A Koreában használt Samsung MMU egyik legkiemelkedőbb jellemzője, hogy ez az egyik legkisebb és legkönnyebb egység, amely elérhető ebben az iparágban, ezáltal nagyon könnyen, mindössze néhány változtatás végrehajtásával telepíthetők a már meglévő szolgáltatói mobilhálózatokba. Az egyszerű alkalmazásának köszönhetően a december 1-jei indítást követően csupán néhány hónappal később a koreai szolgáltatók több tízezer rádiót magába foglaló 5G-s hálózatot tudnak üzemeltetni. 

 

A mindhárom koreai szolgáltató számára biztosított virtualizált 5G core megoldások a 4G hálózatot és a következő generációs Non-Standalone (NSA) 5G szolgáltatásokat is támogatják. A jövőben egy egyszerű szoftverfrissítéssel Standalone (SA) módba is átállíthatóvá válnak majd. A Samsung által kínált megoldás számos, az 5G hálózat kulcsfontosságú technológiáját teljesíti, mint például a Control és User Plane Separation (CUPS), amely létfontosságú a hálózati szolgáltatók számára hálózataik skálázásához és az 5G technológia által elérhető új szolgáltatások támogatásához. 

Kulcsszavak: Samsung 5G hálózat

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05