Korlátlan skálázhatóság a privát és hibrid felhőkben

forrás: Prím Online, 2019. május 8. 17:03

A Fujitsu ma bejelentette a több-hypervisoros Nutanix Enterprise Cloud on PRIMERGY platform globális bevezetését. A Fujitsu célgépével az ügyfelek gyorsan bevezethetik az új digitális alkalmazásokat, a nagyvállalati IT-infrastruktúrák pedig lépést tarthatnak a változás ütemével. 

A Nutanix Enterprise Cloud on PRIMERGY a Fujitsu PRIMERGY szerverek bevált teljesítményével, megbízhatóságával és energiahatékonyságával ötvözi a piacvezető Nutanix HCI szoftver képességeit*. Az EMEIA- régióban (Európa, Közel-Kelet, India és Afrika) végrehajtott sikeres kísérleti projektet követően a Fujitsu most megerősítette, hogy a világon mindenütt be kívánja vezetni az átfogó hiperkonvergens nagyvállalati felhőplatformot, amely a privát és hibrid felhőtől kezdve a hálózat pereméig mindent lefed, és egy node-tól indulva korlátlanul skálázható. 

 

Christian Leutner, a Fujitsu EMEIA-régióbeli termékértékesítésért felelős vezetője elmondta: „A Nutanix Enterprise Cloud on PRIMERGY célgép bevezetésekor az volt az egyik célunk, hogy enyhítsük a komplexitást, és lehetővé tegyük ügyfeleink számára, hogy a priváttól a hibrid környezeten át a hálózat pereméig mindent lefedő, nagy teljesítményű, ugyanakkor könnyen beüzemelhető és felügyelhető nagyvállalati felhőt vegyenek igénybe. Az ‘all-in-one’ szemlélet révén az alkalmazások és az erőforrások gördülékenyen összehangolhatók, és ezzel együtt a az IT-infrastruktúra összköltsége is csökken.” 

 

Rugalmas hiperkonvergens megoldás minden felhőszolgáltatáshoz 

A Fujitsu Nutanix Enterprise Cloud on PRIMERGY célgépe együttműködik a piacvezető hiperskálázható hibridfelhős szolgáltatásokkal, és támogatja az iparágvezető hypervisorokat – köztük a VMware ESXi-t és az ingyenes Nutanix AHV hypervisort. Kimagasló sokoldalúsága és skálázahatósága révén a Fujitsu célgépe olyan platform, amely sokféle feladatot képes költséghatékony módon kiszolgálni. Nem csupán a szoftveralapú nagyvállalati adatközpontokban és a hiperkonvergens üzleti alkalmazások támogatására használható, hanem a virtuális asztal infrastruktúrákkal, a dedikált blokkszintű tárolómegoldásokkal és a ROBO (Remote Office / Branch Office) rendszerekkel is kifogástalanul együttműködik.

 

Az előkonfigurált, üzemkész állapotban szállított megoldás egységes szolgáltatási szinteket biztosít, automatikus terheléselosztással és beépített hibatűréssel. Fujitsu Infrastructure Manager (ISM) szoftverével egy konzolról végezhető a teljes konvergens infrastruktúra életciklus-kezelése. Az integrált rendszerek bevezetése és futtatása terén szerzett mélyreható szakértelmét hasznosítva a Fujitsu egykapus kapcsolattartást biztosít a hardver- és szoftvertámogatáshoz az infrastruktúra szintjén, kiegészítő szolgáltatásokkal, például az ügyfél egyedi környezetéhez igazodó rendszeroptimalizálással. Így az ügyfeleknek mindenkor az elérhető legjobb használati élményben lehet részük. 

 

„Partnerkapcsolatunk révén tovább bővítjük a Fujitsu ügyfeleinek nyújtott szoftverek körét. Közülük sokan iparáguk vezető szereplői, akik kategóriavezető hiperkonvergens és felhőszoftver-technológiákat igényelnek működésükhöz. A világ egyik legnagyobb szerverszállítójaként számon tartott Fujitsu hardvereit a Nutanix iparágvezető szoftvereivel ötvözve a két cég közös ügyfelei sikeres és egyszerű hibrid és többfelhős környezetet hozhatnak létre. Így az ügyfelek világszerte nagyobb szabadságot élvezhetnek adatközpontjaik konfigurálása terén, és ideális megoldáshoz juthatnak hibridfelhős igényeik kielégítésére” – nyilatkozta Chris Kaddaras, a Nutanix amerikai régióbeli alelnöke és EMEA-régióbeli értékesítésért felelős vezetője.

 

Ár és piaci bevezetés

A Nutanix Enterprise Cloud on PRIMERGY azonnal rendelhető az EMEIA-régióban és Észak-Amerikában. Globális bevezetése még folyamatban van. A célgép közvetlenül a Fujitsutól és SELECT értékesítési partnereitől vásárolható meg, konfigurációtól és régiótól függő áron. 

 

______________

* A Nutanix Enterprise Cloud on PRIMERGY a Nutanix Acropolis felhő operációs rendszert, a Nutanix Prism monitorozó és felügyeleti eszközt, valamint a Nutanix Calm alkalmazás-életciklus felügyeleti és felhőösszehangolási szoftvert használja. A teljes körűen tesztelt megoldást Intel Xeon processzoros, szabványos x86-alapú FUJITSU szervereken szállítjuk. A kiváló virtualizációs teljesítmény mellett a PRIMERGY szerverek rendkívül költséghatékony megoldást kínálnak teljesítménysűrűség, energiafogyasztás, hőkibocsátás és üzemi költségek szempontjából. A Fujitsu rendszerfelügyeleti megoldásokat is biztosít a hibatűrő, rugalmas és automatikus 7x24 órás szerverműködéshez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05