Sárkányokkal hajóztak a Heim Pál Gyermekkórházért

forrás: Prím Online, 2019. június 13. 15:11

A Morgan Stanley az év minden szakában ösztöni dolgozóit, hogy vállaljanak szerepet a vállalat valamilyen önkéntes munkára épülő programjában. Ezek közül is kiemelkedik a júniusi időszak, amely világszerte az önkéntesség hónapja a vállalatnál. Ennek részeként a cég budapesti technológiai és elemző központjának közel 2 ezer dolgozója vállalhat önkéntes munkát a hivatalos munkaidőkeretében. A karitatív programok látványos nyitóeseménye hagyományosan a dolgozók sárkányhajó versenye, amellyel idén a Heim Pál gyermekkórház számára gyűjtenek.

„Ahogyan vállalatunk sikeréhez is elengedhetetlen a kiváló csapatmunka, ebben a sportban is az nyer, aki a leginkább képes egységesen, szinkronban, egymást támogatva dolgozni. A tökéletes összhang a siker kulcsa.” – mondta el Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapes-ti irodájának vezetője. „A sárkányhajó verseny az adománygyűjtésről szól. Minden hajó egy-egy részleget képvisel, eveznek informatikusok, matematikusok, kockázatelemzők, pénzügyi szakemberek is. Kollégáink önként felajánlott összeggel támogatják saját hajójukat, a Mor-gan Stanley alapítványa pedig megduplázza az adományokat, amelyet a Heim Pál gyermek-kórház számára gyűjtünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a vállalat budapesti technológiai és in-novációs központjában a kollégáink 95 százaléka végez valamilyen karitatív tevékenységet” – tette hozzá. A verseny különlegessége, hogy a résztvevők mind valamilyen tematikus jelmez-be öltözve hajóznak, a hajókat pedig a vállalat jelmezes igazgatói irányítják.

 

 

Giving Back: a gyermekkórházon kívül az oktatást is támogatják

A Morgan Stanley vállalati alapértékei közül kiemelkedik a „giving back” filozófia, amelynek lényege, hogy a cég igyekszik a lehető legtöbbet visszaadni annak a közegnek, ahol dolgozik. A vállalat év közben is számos olyan programot támogat, amely valamilyen társadalmi vagy éppen oktatási célt szolgál. „Becslések szerint a következő években egymillió új munkahely jön létre az IT területén Európában. Csak Magyarországon jelenleg több mint 20 ezer infor-matikus hiányzik, miközben még mindig nagyon kevés nő választja ezt a pályát. Ezért számos olyan programot támogatunk, amely ezen próbál változtatni. Egyik ilyen a Morgan Stanley és a NaTE (Nők a Tudományban Egyesület) Smartiz nevű kezdeményezése. A program során középiskolás lányok matematika és programozó foglalkozásokon vehetnek részt. A cél termé-szetesen az, hogy a lányok számára is vonzóvá tegyük a matematikára épülő tudományága-kat, például az informatikát.” – összegezte Fogarasi Norbert.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50