2,5 millió euró befektetést kapott a Neticle

forrás: Prím Online, 2019. október 9. 09:02

Folytatja terjeszkedését az intelligens szövegelemző megoldásokat nyújtó Neticle. 2,5 millió euró kockázati tőkebefektetés befogadásáról írt alá megállapodást a Lead Ventures és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures alapkezelőkkel. a befektetést a magyar startup regionális piaci pozíciójának megerősítésére, valamint további piacnyitásra és termékei további fejlesztésére fordítja. 

A magyar tulajdonú intelligens médiafigyelésre és szövegelemzésre épülő startup – mely szolgáltatásait már kilenc nyelven tette elérhetővé – az idei sikeres lengyel és osztrák piacra lépés után a Lead Ventures által kezelt Enter Tomorrow Kockázati Tőkealap és a Hiventures 2,5 millió eurós befektetésével a további nemzetközi terjeszkedést fogja erősíteni: már előkészítették a cseh, szlovák és német nyitást is, melyekkel új növekedési szintre léphetnek. 

 

 

„A befektetést a növekedés gyorsítása mellett a termékeink fejlesztésére fordítjuk. Elsősorban a korábban szöveges válaszok elemzésére épülő szoftverünket, a Zurvey.io-t fogjuk a felhasználói visszajelzések szerint bővíteni: integrált megoldásként, egy okos kérdőívkészítővel és ennek automatikus, azonnali elemzésével segítjük majd a vásárlói, munkavállalói és más visszajelzések kényelmes gyűjtését és elemzését. Mindezzel – és az idei, viszonylag hosszabb lefolyású rebrandinggel – sikerült létrehozni enterprise termékportfóliónkat, mellyel így tovább erősödünk a régió meghatározó piaci szereplőjeként” – mondta Szekeres Péter, a Neticle ügyvezetője és társalapítója. „Természetesen terveink megvalósításához szükségünk van további erőforrásokra – így hamarosan sor kerül csapatunk jelentős bővítésére is” – tette hozzá. 

 

A versenyképesség elengedhetetlen része, hogy egy szervezet képes legyen gyorsan és rövid válaszidőkkel reagálni a vásárlói és munkavállalói visszajelzésekre, valamint az online megjelenő ügyfél- és felhasználó hangokra. A gyors alkalmazkodás hatalmas versenyelőnyt jelent, s ebben kiváló segítség a Neticle. 

 

“A Neticle-ben egy szakmailag erős, elhivatott csapat egyedi technológiát hozott létre a természetes nyelvfeldolgozás terén. A többéves, kitartó fejlesztési munka eredményeként startupból lett scale-up innovatív megoldása már bizonyított a piacon és készen áll jelentősebb tőkebevonás mellett szintet lépni. A Lead Ventures ezen fázisban levő cégekre fókuszál mind itthon, mind a közép-kelet európai régióban” - tette hozzá Galácz Ábel, a Lead Ventures vezérigazgatója. 

 

A Lead Ventures egy éve kezdte meg befektetési tevékenységét, a jelen tranzakciót megelőzően már három sikeres scale-up befektetési kört hajtott végre hazánkban és a régióban. Megállapodást írt alá a magyar Codecool programozó iskolával, a cseh ipari berendezések hangalapú diagnosztikájával foglalkozó Neuron Soundware-rel és a szlovák plazma alapú fúrótechnológia fejlesztésére fókuszáló GA Drilling-gel.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05