Helyi ÁFA – örök kihívás az online, nemzetközi piacra értékesítő vállalatoknak

forrás: Prím Online, 2020. január 15. 10:37

A brit luxusmárka, a Ted Baker és a Process Solutions regionális számviteli és bérszámfejtési vállalat 10 országra bővítette együttműködését, így Magyarország mellett a cseh, észt, görög, olasz, román, horvát, ciprusi, máltai és szlovén piacon segíti a vállalat működését.

Az online kereskedelem folyamatos térnyerésének köszönhetően számos olyan lehetőség nyílik meg a vállalatok és márkák számára, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerűen értékesítsenek külföldi piacokra, sőt akár a világ szinte valamennyi országába. Ez a szabadság azonban azzal jár, hogy bár a szállítás és az üzletkötés egyszerűbb, az egyes országokra vonatkozó szabályozásoknak ettől függetlenül mindenhol külön-külön is meg kell felelni. Erre jó példa az ÁFA-ra (VAT) vonatkozó helyi jogszabályokkal összhangban történő működés, amely az EU-n belül értékhatárhoz kötött szabályozás. 

 

A PS immár 10 országban segít megfelelni a helyi törvényeknek a brit luxus ruházati márka, a Ted Baker számára. Az együttműködés keretében a PS minden érintett országban elkészíti a szükséges ÁFA regisztrációt, és a vállalat könyvelésétől kapott információk alapján elkészíti az ÁFA bevallást, valamint általános helyi adótanácsadást is nyújt a Ted Baker számára. A brit divatmárka 2019-ben 614 millió GBP forgalmat ért el a felsorolt országokban és csaknem 3600 embernek adott munkát.

 

„A Process Solutionsnak megvannak a szükséges iparági tapasztalatai. Külön tanácsadói csapat dolgozik azon, hogy az ilyen nemzetközi együttműködéseket naprakészen és hatékonyan kiszolgáljuk. Ugyanakkor a PS minden országban, ahol pénzügyi szolgáltatást végez, tapasztalt helyi tanácsadók segítségét is igénybe veszi az ügyfelek minden szempontra kiterjedő kiszolgálása érdekében. Az együttműködés remek modell lehet olyan vállalatok számára, amelyek külföldön is nagy tételben értékesítenek” – mondta el Tóth Tibor a PS partnere.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05