A fiatal munkavállalók többsége társadalmilag felelős munkahelyen dolgozna

forrás: Prím Online, 2020. március 4. 17:49

A 18-25 év közötti munkavállalók számára különösen fontos, hogy munkahelyük kiálljon a számukra is fontos ügyek mellett – derül ki a Process Solutions számviteli és bérszámfejtési szolgáltató felméréséből.  A legfontosabb témák számukra a betegek, a hajléktalanok és az éhezők megsegítése, a környezetvédelem, valamint az állatok védelme.

A munkahelyválasztás során a leendő munkavállalók döntéseit egyre nagyobb mértékben befolyásolja az adott szervezet társadalmi felelősségvállalási gyakorlata. A Z generáció tagjai számára fontos, hogy kiálljanak a számukra fontos ügyek mellett: 76%-uk aggódik az emberiség bolygóra gyakorolt hatása miatt, míg 60%-uk olyan munkahelyen szeretne dolgozni, amely hatással van a világra. Kis Dóra, a Process Solutions HR igazgatója szerint a 18-26 közötti korosztály világnézete már nem csak a vásárlási döntéseikben, hanem karrierterveikben is markánsan megjelenik. A Process Solutions felmérése szerint a korcsoportba eső munkavállalóik gyakorlatilag 100%-a fontosnak gondolja, hogy a munkahelyük társadalmilag felelős tevékenységeket végezzen. A legfontosabb témák számukra a betegek, a hajléktalanok és éhezők megsegítése, a környezetvédelem, valamint az állatok védelme. A munkavállalók megítélése szerint a vállalatok által végzett CSR tevékenység célja elsősorban a márkaépítés és az értékteremtés.

 

„Az Y és Z generáció képviselői online készségeik és kultúrájuk miatt rendkívül érzékenyek, és gyorsan észreveszik a hiteltelen vállalati kommunikációt. Azt akarják látni, hogy a társaságok szenvedélyesen támogatják alapelveiket és kiállnak a számukra fontos értékek mellett. A vezetői stílus, a tehetségmegtartó stratégiák és az alkalmazottak elkötelezettségének fenntartása csak néhány a kihívások közül, amelyekkel a vállalkozások ennek eredményeként szembesülnek” – teszi hozzá Kis Dóra, a Process Solutions HR igazgatója.

 

A Z generáció motivált és vállalkozó szellem. A bizonytalanságokkal már jobban szembesültek, mint az őket megelőző generáció, és ennek megfelelően keresnek munkát. Ezenkívül láthatták, hogy a szülők és az idősebb testvérek lojalitását a munkáltatók nem jutalmazzák, ezért számukra elvárás, hogy a lojalitás kölcsönös legyen, a fizetés náluk nem az első helyen szerepel. Az online világban felnőtteknek progresszív a világlátása, több forráshoz férnek hozzá, mint valaha, és általában nagyszerű hálózatépítők, ami jelentősen javítja az esélyüket arra, hogy sikeresek legyenek. A Process Solutions-nél mindezek figyelembevételével és ennek szellemében tervezik meg a vállalat CSR programjait. 

 

A PS-nél rendszeresek az önkéntes napok, amelyek amellett, hogy társadalmilag fontos ügyeket támogatnak, egyfajta csapatépítő és szemléletformáló szerepet is betöltenek a kollégák körében: „A decemberben megrendezett legutóbbi IV. PS Önkéntes Napon már sokéves hagyománnyá vált sütivásárunk után az összegyűjt adományokból a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához csatlakozva több mint 160 ajándékcsomagot juttatunk el a rászoruló gyermekek számára. Ellátogattunk az Fővárosi Önkormányzat Alacskai Úti Idősek Otthonába, ahova kollégáink táncos zenés műsorral készültek és ajándékkal is kedveskedtek a bentlakóknak. Emellett csatlakoztunk a Budapest Bike Maffia "4000 ember vacsorája" kezdeményezéshez, amelyhez több mint 230 szendviccsel járultunk hozzá. A PS csapattagjai heti szinten is önkénteskedtek, az elmúlt időszakban összesen 370 szendvicset, 30 kg gyümölcsöt és 20 kg tartós élelmiszert jutattak el a BMSZKI Dózsa György úti szálló lakóihoz, továbbá rendszeresen szervezünk véradásokat is az irodában” – tette hozzá az igazgató.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05