A Fujitsu a „Vezetők” szegmensében a Gartner felmérésben

forrás: Prím Online, 2020. március 9. 13:05

A Gartner piacvezető elemzőcég a „Vezetők” kategóriájába sorolta a Fujitsut a menedzselt munkahely-szolgáltatások európai piacáról készített 2020-as Magic Quadrant felmérésében*. A napokban közzétett jelentés immár negyedik éve nevezi meg a Fujitsut a piac vezető szereplőjeként**. Az előző évhez hasonlóan, továbbra is a Fujitsu rendelkezik a szállítók közül a legerősebb pozícióval végrehajtási képesség szempontjából. 

A Gartner megfogalmazása szerint a menedzselt munkahely-szolgáltatások célja „digitálismunkahely-élmény nyújtása a végfelhasználók számára annak érdekében, hogy a szervezetek kihasználhassák adottságaikat az új digitális szolgáltatások fejlesztésére. A végső cél a munkavállalók elköteleződésének és agilitásának javítása a fogyasztóibb jellegű munkakörnyezet megteremtésével, a költségek optimalizálása mellett.”

 

Annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a szervezeteknek digitális lehetőségeik kiteljesítésében, a Fujitsu megvalósítja a munkaerő emberközpontú átalakítását. Stratégiai „co-creation” szemlélettel, ügyfeleivel közösen dolgozik az üzleti sikert és eredményességet és az önálló végfelhasználói munkavégzést támogató megoldások fejlesztésén. Ennek részeként a Fujitsu egyedülálló munkahelyi változásmenedzsment-módszertant dolgozott ki „Change. Effect” néven, amellyel a vállalatok azonosíthatják az átalakulási célkitűzéseik megvalósításához szükség változtatási folyamatokat. 

 

A menedzselt munkahely-szolgáltatások európai piacáról készített Gartner Magic Quadrant felmérésben elért eredményével a Fujitsu újfent bizonyította, hogy innovatív megoldásait és iparági szakértelmét bevetve képes arra, hogy ügyfeleivel közösen megoldásokat dolgozzon ki a munkahelyek átalakítására és a munkaerő kreativitásának felszabadítására a kapcsolatteremtés, az együttműködés és az innováció terén. A Fujitsu produktív, biztonságos és modern digitális megoldásokat kínál, amelyek fő célja, hogy hozzásegítse az embereket a kimagasló színvonalú munkavégzéshez, és tartózkodási helytől függetlenül támogassa őket az értékteremtésben. 

 

A Fujitsu átfogó menedzselt munkahely-szolgáltatási portfóliója a munkaterület modernizációjának minden elemét lefedi. Iparágvezető együttműködési szoftvercsomagokat, robotalapú támogatást, valamint az ügyfélútvonal továbbfejlesztésére és a dolgozói jóllét fokozására alkalmas rendszereket kínál. 

 

A Fujitsu intelligens szolgáltatásai forradalmasítják a munkahelyet

„Úgy gondoljuk, hogy a menedzselt munkahely-szolgáltatások európai piacáról készült felmérésben nekünk odaírtélt ‘Vezető’ besorolással a Gartner elismerte képességeink kiterjedtségét és mélységét. A ‘Vezető’ pozíciót kiérdemelni egy dolog – de az, hogy már negyedik éve tartjuk ezt az eredményt, kínálatunk folyamatos fejlődését tükrözi. Az utóbbi 12 hónapban jelentős összegeket fordítottunk a nagy és komplex átalakítási projektek lebonyolításához szükséges speciális készségek és tapasztalat megszerzésére. Erősödő igényt tapasztalunk ügyfeleink részéről a kiterjedtebb munkahely-átalakítási projektek iránt. Azt látjuk, hogy a menedzselt munkahely piacán a szervezetek már túltekintenek a pusztán technológiai és költségcsökkentési szempontokon. Ehelyett az új digitális készségek elsajátításának ösztönzésére, az együttműködés hatékonyságának javítására és a kreativitás ösztönzésére fektetik a hangsúlyt munkatársaik körében, és emellett a felhasználói elköteleződést, agilitást és produktivitást is szeretnénk fokozni” – mutatott rá Tim White, a Fujitsu alelnöke és globális szolgáltatási csoportjának vezetője.

 

Majd így folytatta: „A munkahely forradalmát intelligens szolgáltatásokkal kell megalapozni. Ezeket pedig érdemes olyan, határozott jövőképpel rendelkező partnertől igénybe venni, aki képes összehangolt, ösztönző munkahely-élményt nyújtani. A Gartner legújabb jelentése hangsúlyozza a Fujitsu színvonalas szolgáltatásnyújtásra fordított kiemelt figyelmét, piacismeretét és a képességek folyamatos bővítésére és fejlesztésére irányuló aktív erőfeszítéseit.  

 

A menedzselt munkahely-szolgáltatások európai piacáról készített legújabb Magic Quadrant felmérésben a Gartner 17 európai szolgáltatót vizsgált. Olyan vállalatokat, amelyek hagyományos EUO és új digitális munkahely-szolgáltatásokat is kínálnak a végfelhasználók felhőalapú, automatizált és integrált támogatásához.

 

________________

* A menedzselt munkahely-szolgáltatások európai piacáról készült Gartner Magic Quadrant jelentést 2020. február 20-án adták ki. Szerzői: David Groombridge, Claudio Da Rold, Tobi Bet és Stephanie Stoudt-Hansen.

** A Gartner módszertanáról és a Magic Quadrantról: http://www.gartner.com/technology/research/methodologies/research_mq.jsp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05