A HP egyedülálló innovációkkal emeli új szintre a kiberbiztonságot

forrás: Prím Online, 2020. április 3. 11:19

A HP bemutatja továbbfejlesztett biztonsági megoldásait, amelyek teljeskörű védelmet nyújtanak a vállalkozások és távoli munkát végzők számára. A vállalat legújabb termékei közé tartozik a HP Pro Security Edition, a HP Proactive Security és a HP Sure Click Enterprise. A HP a járvány miatt otthonról dolgozó munkavállalók adatainak védelmére ingyenesen elérhetővé teszi a Sure Click Pro védelmi szolgáltatást. 

 

Újdonságok:

  • A HP Pro Security Edition a világ egyik legfejlettebb alkalmazásizolációs és deep learning-alapú végpontvédelmi megoldása Windows 10 PC-re.
  • A HP Proactive Security a HP legfejlettebb végpontvédelmi szolgáltatása.
  • A HP Sure Click Enterprise kiemelkedő végponti alkalmazásizolációt és elkülönítést biztosító megoldás.
  • A HP Sure Click Pro ingyenesen letölthető a HP és más gyártók készülékeire is a koronavírus járvány által okozott különleges helyzetben.

 

A biztonsági fenyegetések folyamatosan fejlődnek és nap mint nap kihívások elé állítják az vállalkozásokat. A otthoni munkavégzés előtérbe kerülésével kiemelten fontos lett, hogy a távmunka kockázati tényezőit hatékonyan kezelhessék a munkavállalók. Az otthoni munkaállomásokat kiszolgáló routerek több mint 80 százaléka kiszolgáltatott az esetleges kibertámadásokkal szemben. Az e-mailek szintén kockázatnak teszik ki a szervezeteket, a PC-s vírusfertőzések több mint 90 százaléka ugyanis csatolmányokból származik a biztonsági rések 96 százaléka pedig hónapokig rejtve marad.  

 

„A jelenlegi helyzetben a számítógépeink fontosabbak, mint korábban bármikor, a biztonságuk pedig elsődleges. A növekvő kiberbiztonsági veszélyek miatt olyan megoldásokra van szükség, amelyek segítik az eszköz védelmét, a károkozók keresését és a helyreállítást – mondta el Alex Cho, a HP személyi számítógépek üzletágának elnöke. – A HP legújabb termékei a felhő alapú, MI és hardveres biztonsági technológiák egyedi kombinációjával teljeskörű védelmet nyújtanak a kibertámadások ellen minden üzleti szegmensben, legyen szó növekvő cégekről vagy nagyvállalatokról.” 

 

HP Pro Security KKV-k számára

A HP bővíti beépített hardveres PC biztonsági megoldásait, így könnyen kezelhető, egyszerű, de erőteljes rendszerszintű védelmet kínál a kis- és középvállalkozások számára. A HP Pro Security Edition a világ egyik legfejlettebb alkalmazásizolációs és deep learning-alapú végpontvédelmi megoldása Windows 10 PC-re, amely teljes rendszerszintű védelmet nyújt az üzleti felhasználóknak. A védelmi rendszerben megtalálható a HP Sure Sense Pro deep learning-alapú MI biztonsági megoldás és a HP Sure Click Pro, amely izolációs védelmet kínál böngészők, fájlok és alkalmazások számára. 

 

A HP Sure Click és a HP Sure Sense legújabb változatai együttesen garantálják az állandó biztonságot. A felhő alapú deep learning rendszer folyamatosan kapcsolatban marad a felhasználói klienssel és frissíti a szoftvereket, izolálja a veszélyes elemeket és ellenőrzi a futó alakalmazásokat. Ezzel egy zárt rendszerű védelmi szisztéma jön létre, amely egyszerre több különböző bejövő fenyegetést is képes kezelni, amelyek különböző malware-k részei is lehetnek. A teljeskörű biztonsági megoldás minden ismert és esetleges ismertelen kibertámadás ellen hatékonyan működik, olyan esetekben is, amikor a hagyományos antivírus rendszerek nem érnek el eredményeket.

 

Irányított biztonsági szolgáltatás közepes méretű vállalkozások számára

A HP Proactive Security a HP legfejlettebb végpontvédelmi szolgáltatása. Az irányított szolgáltatás a védekezésre épül, így a kis- és középvállalkozások számára anélkül nyújthat védelmet kibertámadások ellen, hogy a felhasználóknak vagy az IT szakembereknek többlet terhelést jelentene. A szolgáltatást a HP kiberbiztonsági szakértői felügyelik és irányítják. A vállalati adatokat és eszközöket többszintű proaktív védelmi mechanizmusok biztosítják, amelyek továbbfejlesztett deep learning és izolációs technikákat alkalmazva védik a végpontokat és csökkentik a kockázatot. 

 

Az irányított biztonsági szolgáltatás átlátható online felülete teljes körű tájékoztatást nyújt a védett eszközök állapotáról, és beszámol a megkísérelt és blokkolt támadásokról a HP TechPulse alapján. A szolgáltatással a vállalatok folyamatosan nyomon követhetik eszközeiket, a távolról dolgozók pedig bárhonnan biztonságosan végezhetik munkájukat.

 

A HP Proactive Security a vállalat legfejlettebb végpontvédelmi szolgáltatása

 

Első osztályú biztonság vállalati felhasználásra

Az elsősorban vállalati és kormányzati felhasználásra tervezett HP Sure Click Enterprise kiemelkedő biztonságot nyújtó, végponti alkalmazásizolációt és elkülönítést biztosító megoldás, amely valós idejű információkkal látja el a kiberbiztonsági csapatokat, miközben biztosítja a vállalati végpontokat a legveszélyesebb támadások ellen is. A megoldás a feladat-szintű izolációnak és az elszigetelten működő virtuális számítógépeknek köszönhetően lehetővé teszi az online és offline felhasználók folyamatos védelmét és megelőzi a biztonsági rések kihasználását, a hálózati hozzáférés kiterjesztését, vagy az adatlopást. 

 

A HP Sure Click Enterprise minden Windows 8 és Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező eszközzel kompatibilis, így könnyebben kezelhető, ugyanakkor növeli a szervezet általános biztonságát az egyre emelkedő számú célzott támadások ellen. A rendszer védi a felhasználókat az adathalászat ellen és felhőalapú automatikus kockázatelemzést is biztosít. A Sure Click Enterprise nagy méretű hálózatokon is használható a kifinomult szabályozás- és fenyegetés menedzsmentnek köszönhetően, amelyeket helyszíni szerveren, vagy a HP II. típusú ISO 27001/SOC2 szerint akkreditált felhő szolgáltatásával aktiválnak.

 

Ingyenesen letölthető HP Sure Click Pro

A HP elkötelezett a maximális kiberbiztonság biztosítása mellett, különösen a végfelhasználók és a jelenleg otthonról dolgozó munkavállalók számára. A vállalat ezért ingyenesen elérhetővé teszi HP Sure Click Pro szolgáltatását 2020. szeptember 30-ig, hogy hozzájáruljon a felhasználókat érintő webes, e-mailes és dokumentumalapú fenyegetések elhárításához. A HP Sure Click Pro a már meglévő HP Sure Click szolgáltatást egészíti ki olyan további funkciókkal, mint például Word és Excel dokumentumok szerkesztése izolált környezetben. A szolgáltatás elérhető a HP és más gyártók minden Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező számítógépén.

 

Elérhetőség

  • A HP Pro Security Edition előreláthatólag egyes 2020 nyarán vásárolt HP Elite PC-ken lesz elérhető.  
  • A HP Proactive Security egyes felhasználók számára próbaverzióban érhető el és világszerte elérhető lesz 2020 áprilisától.
  • A HP Sure Click Enterprise előreláthatólag 2020 májusától érhető el.
  • A HP Sure Click Pro HP és más gyártók eszközeire 2020. szeptember 30-ig tölthető le ingyenesen. 

 

A HP biztonsági szolgáltatásairól további információ a https://www.hp.com/SecurityCenter oldalon érhető el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05