228 új tabletet ad a Pöttyös Túró Rudi gyártója iskolásoknak

forrás: Prím Online, 2020. május 21. 14:48

228 új tabletet ad a rászoruló iskolásoknak a Pöttyös Túró Rudi gyártója. A FrieslandCampina Hungária olyan hátrányos helyzetű családoknak szeretne segíteni, ahol számítógép híján a gyerekek kimaradnak a digitális oktatásból. Az adomány, amely lehetőséget ad a digitális felzárkózásra, az Ökumenikus Segélyszervezet és helyi segítő szervezetek segítségével jut el a szabolcsi és a borsodi rászorulókhoz. 

A digitális oktatásra használható táblagépekkel, 228 darab új Huawei tablettel segíti a nélkülöző családokat a FrieslandCampina Hungária. A Pöttyös Túró Rudi és a Milli tejtermékek gyártója azért ajánlotta fel a tableteket, hogy a hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek alkalmas eszköz híján ne maradjanak ki a digitális oktatásból, sőt, a nyári szünet alatt alkalmuk nyíljon a felzárkózásra. A tejipari cég adománya a borsodi Alsózsolcára, a szabolcsi Baktalórántházára és Friesland üzemének otthont adó Mátészalkára kerülnek. 

 

 

„Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a diákok egyharmadához nem vagy csak erősen korlátozottan juthat el az online távoktatás, miközben Budapesten és Győr-Moson-Sopron megyében ez az arány egytized” – áll a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetének friss elemzésében, amely azt vizsgálta, hogy a koronavírus járvány miatt az oktatásban hozott intézkedések milyen nehézséget okoznak a legszegényebb körülmények között élő családoknak, és ez milyen társadalmi károkat tud okozni. 

 

„A FrieslandCampina mátészalkai tejüzeme révén felelős gazdasági szereplője a Szabolcs-Szatmár-Beregi térségnek. Beruházásaink, több száz alkalmazottunk és beszállítónk által hozzájárulunk a térség gazdaságának és agráriumának fejlődéséhez. Tudjuk, hogy az oktatás, valamint a digitális világhoz való hozzáférés elengedhetetlen a gyermekek fejlődéséhez és sikeres jövőjéhez, ezért a nekünk otthont adó térség érdekében fontosnak tartjuk, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben a rászoruló családok segítségére legyünk, hogy minél több gyereknek így adjunk esélyt a felzárkózásra.” – mondta Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója. 

 

 

Abban, hogy a legmegfelelőbb helyre kerülhessenek az adományok, az Ökumenikus Segélyszervezet is segíti a vállalatot. A Segélyszervezet családok átmeneti otthonai, tanodája, illetve a közösségi programokat működtető intézményei részesülnek a felajánlásban. Az általuk elért gyerekek a gépeknek köszönhetően részt vehetnek digitális alapképzésen, megismerhetik a tabletek használatát és azt, hogy azok hogyan segíthetik a tanulásukat. 

 

„Az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt célkitűzése, hogy valódi esélyt kínáljon a hátrányos helyzetű gyermekeknek a felzárkózásra. A járvány miatt kialakult helyzetben most ebben minden korábbinál nagyobb szerepe van a digitális eszközöknek, ezért munkatársaim óriási örömmel fogadták a vállalat felajánlását. A Segélyszervezethez eljuttatott tabletek országszerte 10 intézményünkben – átmeneti otthonokban, közösségi pontokon, tanodákban - fogják betölteni fontos küldetésüket. A gyerekek ezek segítségével tanulnak majd, illetve az eszközökkel munkatársaink segítik a kisdiákokat a digitális alapkompetenciáik fejlesztésében is.” – mondta az adomány kapcsán Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. 

 

 

Hatodikban és nyolcadikban az online nem elérhető diákok több mint 40 százaléka a bukás határán táncolt matematikából. Azok a gyerekek, akik már korábban is a bukás határán álltak, online oktatás és aktív szülői segítség hiányában aligha tudják teljesíteni az év végi tanulmányi követelményeket - olvasható a KRTK KTI elemzésében. A tanulmány arra mutat rá, hogy egy esetleges bukás behozhatatlan lemaradást okoz a diákoknak, amennyiben pedig ez tömeges, konzerválja a társadalmi különbségeket és nehéz helyzetbe hozza az adott térségeket. Ezért társadalmi szempontból is fontos, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is hozzáférhessenek az online oktatáshoz.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05