Lezárult a Magyar Telekom digitális tudásfesztiválja

forrás: Prím Online, 2020. június 10. 18:49

6 nap alatt 61 programlehetőség, 12.000 óra tanulás, 16.000 aktivitás, 2.000 kolléga részvételével – néhány adat a Magyar Telekom belső rendezésű tudásfesztiválja, a SmartFest kapcsán, mely alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, idén a digitális térbe költözött. A vállalat kollégái számára tréningek, workshopok, előadások biztosították az egyéni tanulási, fejlődési lehetőséget. 

A Telekom tavaly rendezte meg első, kollégáinak szóló tudásfesztiválját, a SmartFestet, melynek fókuszában a tanulás, fejlődés, képzés állt. A munkatársak pozitív visszajelzéseire tekintettel, az idei rendezvény még a koronavírus miatt sem maradt el – mindössze átköltözött a digitális térbe. A Digital SmartFest keretében a meglévő online tanulási eszközök mellett új lehetőségek is megnyíltak, amelyek a kollégák személyes fejlődését támogatják. A programot a szakértők úgy állították össze, hogy abban mindenki megtalálja a számára vonzó lehetőséget: nyelvképzés, digitális tanulás, mindfulness, vezetőképzés, agilis elmélyülés, energizálás – mindez tematikus napok köré szervezve. A tudásfesztivál hat napja során 61 változatos programelem volt elérhető: workhopok, tréningek, szakmai előadások, beszélgetések, online tananyagok. 

 

A legnépszerűbb programpontok az inspirációs beszélgetések voltak, többek között Magyarósi Csabával, a Liu fivérekkel, Szalai Nórával, az 5 perc angol alapítójával, valamint Orvos-Tóth Noémi pszichológussal. A tanulás és a motivációs előadások mellett jutott idő a szórakoztató, online közösségépítő eseményekre is, ilyen volt a „Bulizz velünk az online térben!”, melyet három kolléga vezetett DJ-ként, és digitálisan közel 400 fő kapcsolódott be. Az eseménysorozaton több, mint 2.000 kolléga vett részt összesen 12.000 órányi programon, bizonyítva ezzel motivációjukat és szándékukat az egyre jobbra való törekvés, folyamatos fejlődés és tanulás iránt. 

 

 

„A Telekom egy állandóan tanuló szervezet, mely a folyamatos önfejlesztés révén nem csak saját működését teszi hatékonyabbá, de a munkatársak egyéni pályáját, karrierútját is előre mozdítja. Ahhoz, hogy piacvezető pozíciónkat megtartsuk, ügyfeleink, leendő munkavállalóink, fiatal tehetségek számára továbbra is mi legyünk a legjobb választás, minden nap tennünk kell valamit, folyamatosan fejleszteni szükséges kompetenciáinkat, tudásunkat, skilljeinket. E szellemiségtől vezérelve tartjuk meg évente sikeresen a SmartFestet, illetve teszünk elérhetővé számos online platformot, képzést egész évben kollégáink számára.” – mondta a program kapcsán Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

 

A Randstad idei, munkáltatói márkáról végzett globális felmérése* is kitér arra, hogy a munkavállalók számára melyek a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok.  Az elsők között található a fizetés, a munkahelyi légkör és az állás tartós biztonsága, de a TOP 10 szempont között a fentiekkel összhangban a képzés, fejlődési lehetőség megléte is szerepel. A hazai munkaerőpiac különböző szegmenseiből érkező munkavállalói vélemények nyomán a Randstad Award Legvonzóbb munkahely díját a telco szektorban idén ismét a Magyar Telekom nyerte.

 

____________

*   https://workforceinsights.randstad.com/global-employer-brand-research-2020#55

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

A Neumann Társaság HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. A programozás fejlődését szemlélteti, hogy lelkes kóderek több generációval újabb platformok játékait tudták sikeresen adaptálni az ősgépre, csúcsra járatva annak képességeit.

2024. április 16. 16:36

Európában csökkent, Magyarországon változatlan a tévénézésre fordított idő

A televíziózás továbbra is meghatározó napi szabadidős tevékenység hazánkban annak ellenére, hogy Európa legtöbb országában, de a világ számos táján is csökken a televízió népszerűsége. A Föld népessége napi szinten 2 óra 25 percet tévézik. Az európaiak majdnem egy órával többet, átlagosan 3 óra 22 percet, míg mi, magyarok az ezredforduló óta töretlenül legalább négy órát ülünk a televízió képernyője előtt egy átlagos napon – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss elemzéséből.

2024. április 16. 14:55

A Stanford Egyetem professzora szerint példaértékű a Széchenyi-egyetem és az ipar együttműködése

Nagyra értékeli a Széchenyi István Egyetem elmúlt években megvalósult fejlődését dr. Glenn Tiffert, az amerikai Stanford Egyetem Hoover Intézetének professzora, aki az ellátási láncok biztonságossá tételéről tartott telt házas előadást a Győri Innovációs Parkban április 9-én. A kutató szerint az intézmény példaértékűen működik együtt az ipari szereplőkkel, segítve a hallgatók gyakorlatorientált képzését.

2024. április 16. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09