Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette pozícióját a felsőoktatásban

forrás: Prím Online, 2020. július 27. 14:35

Az ELTE Informatikai Kar idei felvételi eredményei a növekedésről, a felsőoktatási rendszerben elfoglalt pozíció megerősödéséről szólnak. Az átlagpontszám a tavalyihoz képest is emelkedett, immár 436 pont, programtervező informatikus szakon pedig az első két hely az ELTE-é.

A most zárult felvételi eljárásban összesen 911 hallgatót vett fel az ELTE Informatikai Kar, ez a szám megközelíti az előző év kiugróan magas felvételi létszámát. Ebből 509 fő szeptemberben a budapesti programtervező informatikus BSc képzésen kezdheti meg tanulmányait. Itt a tavalyi 380-ról 395-re nőtt a bejutáshoz szükséges pontszám, ami országosan kiemelkedően magas. Sőt, ezen az alapszakon az ELTE szombathelyi képzésére lehetett a második legmagasabb (336-os) ponthatárral bekerülni, a Debreceni Tudományegyetem lett a harmadik (323).

 

Az ELTE Informatikai Karon a legmagasabb a ponthatár a műszaki menedzser szakon is (352), gépészmérnöki szakon pedig csak a Budapesti Műszaki Egyetem (330) tudta az ELTE-t megelőzni.

 

A magas ponthatárok mellett a mesterképzések esetében mintegy 50%-os emelkedés figyelhető meg a felvettek számában, a múlt évi 95 hallgató után idén már 140-en nyertek felvételt. 

 

Szeptemberben indul először az Ipar 4.0 mesterképzés is, Szombathelyen és az EIT Digitalban. Korábbi évekhez hasonlóan magas felvételi ponttal (300 pont) a legjobb szombathelyi diákok jutottak be az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet gyakorlatorientált gépészmérnök képzésére.

 

Fontos eredmény, hogy az egyes képzési területeken a felvételt nyert hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt. Ezt legjobban az mutatja, hogy az átlagpontszám a tavalyihoz képest is emelkedett, immár 436 pont.

 

Az idei felvételi pontszám emelkedés azt igazolja, hogy az informatika területén tanulni vágyó fiatalok nagyra értékelik az ELTE Informatikai Kar biztos elhelyezkedést és a nemzetközi szinten is versenyképes, kettős diplomás mesterképzéseit.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05