Az IDC MarketScape jelentése vezető vállalatként emelte ki a Check Point Software Technologies-t

Henger Attila, 2020. szeptember 22. 09:44

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte élen járó cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat a vezető iparági szereplők között szerepel az IDC MarketScape mobil fenyegetés-menedzsment software-ek szállítóit felmérő jelentésében (IDC MarketScape: Worldwide Mobile Threat Management Software 2020 Vendor Assessment (doc #US46092220, 2020. szeptember). Stratégiája és teljesítménye alapján a Check Point immáron a harmadik egymást követő évben került be a jelentésben kiemelt megoldás-szállítók közé. 

A mobil biztonság ezekben az óriási kihívásokat jelentő időkben valamennyi vállalat számára a legfontosabb kérdések között szerepel. A munkaerő egyre nagyobb mértékben kerül távol a munkahelyektől, az alkalmazottaknak okos telefonjaikról is el kell érniük a vállalati eszközöket, és ezzel újabb sérülékeny felületek nyílnak a cyber-támadások számára. Az elmúlt hónapok során a Check Point kutatói a mobil eszközökhöz köthető támadások növekedését észlelték, valamint teljesen új módszerekkel találkoztak a különböző szervezetek ellen irányuló támadások vizsgálata során: megjelentek a fejlett mobil zsarolóprogramok és a mobil eszköz menedzsment (Mobile Device Management – MDM) fegyverként való használata.

 

A mobil fenyegetés-menedzsment (Mobile Threat Management – MTM) technológia lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy beazonosítsák, elemezzék és elhárítsák a mobil eszközöket érintő fenyegetéseket. Az IDC MarketScape jelentés tíz különböző MTM software szállítót értékel egy mélyreható tanulmányból kiindulva: a képességekre és stratégiára fókuszáló kritériumok széles köre alapján elemzi őket, egyaránt figyelembe véve kvantitatív és kvalitatív jellemzőket. 

 

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy immáron a harmadik egymást követő évben sorol minket az IDC MarketScape a vezető vállalatok közé,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point Software Technologies termékmenedzsmentért felelős elnök-helyettese. „Egyre inkább a személyes mobileszközeinkre támaszkodunk a kapcsolattartás során, így az otthonról dolgozó alkalmazottak védelme kiemelten fontossá vált. A valós idejű fenyegetéssekkel kapcsolatos információszerzés és a mobilfenyegetések láthatósága révén a Check Point SandBlast Mobile megoldása, mely része vállalatunk Infinity architektúrájának, kivételes biztonságot nyújt a távoli munkavégzés során, ami a COVID-19 miatt rendkívül fontossá vált.”

 

„Továbbra is újabb és újabb fenyegetések jelennek meg, így a vállalatoknak olyan mobil fenyegetés-menedzsment technológiát kell alkalmazniuk, amely zökkenőmentesen képes megvédeni a nem menedzselt eszközöket a fejlett cyber-fenyegetésekkel szemben,” - mondta Phil Hochmuth, az IDC Enterprise Mobility-ért felelős elnökhelyettese. „A Check Point tartja vezető pozícióját azon MTM megoldások között, melyek a felhasználói élményre vagy a privát szférára való hatás nélkül, zökkenőmentesen alkalmazhatóak és skálázhatóak. A SandBlast Mobile a harmadik-féltől származó megoldásokkal és portfoliókkal való integrációs képességek meggyőző sorát nyújtja, ugyanakkor mind a BYOD (saját tulajdonú eszközök), mind a menedzselt eszközök számára kidolgozott telepítési menetrendek teljeskörű támogatását.


A SandBlast Mobile az alkalmazottak mobileszközeinek védelmével óvja a vállalati adatokat, teszi ezt a legkülönbözőbb támadási vektorok, mint például az app hálózatok és az OS egészében. Úgy tervezték, hogy csökkentse az adminisztratív terheket és növelje a használói alkalmazás mértékét: a SandBlast illeszkedik a meglévő mobil környezetekbe, gyorsan telepíthető és skálázható, valamint a felhasználói élményre vagy a privát szférára való hatás nélkül védi meg az eszközöket.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05