EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

forrás: Prím Online, 2020. október 8. 15:45

EasyBID néven új funkcióval gazdagodott Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer. A szolgáltatás révén mostantól Header Bidding technológiával is értékesíthetővé válnak a hirdetési felületek, ezáltal pedig növelhetők a tartalomszolgáltatói bevételek.

Az internetes hirdetési piacon egyre több online újság, tartalomszolgáltató próbálja meg a nagy nemzetközi automatikus hirdetési piactereken is értékesíteni reklámfelületeit – ezt hívja a szakzsargon programmatic hirdetéseknek -, mert így olyan globális kampányokból is részesülhetnek, amelyhez amúgy, a hazai értékesítési láncon keresztül nem lenne esélyük. A Header Bidding a programmaticon belül egy olyan technológia, amelynek segítségével további lehetőségek nyílnak meg, mivel az online újság egyidejűleg meg is versenyeztethet több ilyen automatikus hirdetési piacteret (ezeket SSP-knek hívják), s végül azt a hirdetést jelentetheti meg, amely számára a legtöbb bevételt hozza. 

 

Persze mindehhez az online újságoknak technológiai szolgáltató partnerekre van szüksége. Az Adverticum - amely a hazai piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszer, az Adverticum AdServer fejlesztője és üzemeltetője - legújabb fejlesztésével az adszerver felhasználók egy rendszeren belül kezelhetik saját direkt módon értékesített kampányaikat és a programmatic piactereken elkelt hirdetéseiket. Az újonnan bevezetett, EasyBID névre keresztelt funkció révén a kiszolgáláskor az AdServer az adott hirdetési helyeket/zónákat megversenyezteti több SSP szolgáltatónál is úgy, hogy figyelembe veszi az adminisztrációs felületen korábban felvett kampányok beállításait, prioritásait valamint árait, és végül azt a hirdetést jeleníti meg, amely a legtöbb bevételt hozhatja. A magasabb hozam elérése mellett az EasyBID funkció sokkal tisztább képet is nyújt az adszerver ügyfelek számára arról, hogy mennyit érnek ténylegesen a reklámmegjelenéseik, hiszen az adminisztrációs felületről lekérhető statisztikában látható az összes Header Bidding bevétel. 

 

Az Adverticum szerveroldali megvalósítást kínál, így a kommunikáció a hirdetések kiszolgálásával párhuzamosan folyik a hirdetéskiszolgáló szerver és az egyes programmatic szolgáltatók között. Ennek köszönhető, hogy tetszőleges számú partner felé mehet ki egy időben kérés, nem kell a különböző böngészők miatti kompatibilitási problémákkal foglalkozni, valamint nem lehet befolyásolni kliens oldalon a rendszerek által kapott válaszokat, és esetleg ezzel károsítani a kampánymegjelenést. A weboldalak forrásában lévő korábbi hirdetéskiszolgáló beépítési kódok módosítására sincs szükség, hiszen az Adverticum által kínált összes goa3 típusú kiszolgálási kóddal használható a funkció.

 

A szolgáltatás további előnye, hogy a külső rendszerek túl lassú válaszideje esetén sem feltétlenül marad eladatlan reklámmegjelenés, mert az előre definiált idősáv túllépése esetén a direkt kampányok közül a sorrendben megfelelő szolgálódik ki.

 

Az EasyBID funkció új, extra szolgáltatás az Adverticum rendszerében, amely az AdServer felhasználók számára már megrendelhető. Bővebb információért, valamint a szolgáltatás megrendelése esetén kérjük forduljanak az Adverticum szakértő kollégáihoz az ertekesites@adverticum.com címen.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15