A MOL Csoport és az ABB hároméves együttműködési projektet indított el

forrás: Prím Online, 2020. november 9. 19:54

Az ABB nyerte el azt a szerződést, mely a gondolkodásmód megváltoztatásán, a folyamatok és szoftverek egységesítésén, valamint annak biztosításán keresztül hivatott javítani a downstream eszközök integritását a MOL Csoporton belül, hogy az integritásmenedzsment középpontjában a célnak leginkább megfelelő berendezések állnak. A MOL Csoport magyarországi, szlovákiai és horvátországi downstream termelőüzemeit átfogó projekt olyan egységesen megvalósított eszközintegritási eljárások kialakítását tűzte ki célul, amelyek egyszerre növelik a termelés hatékonyságát, javítják a munkavégzés biztonságát és csökkentik a kockázatokat.

A technológiai és a folyamatadatokban rejlő lehetőségek kiaknázásával az ABB a Metegrity Visions-zel együttműködve integrált közös digitális platformot hoz létre a Dunai Finomító, a Slovnaft, a MOL petrolkémiai üzemei és az INA vegyipari üzemegysége számára. Az új megoldás az ABB által bevezetett továbbfejlesztett integritásmenedzsment eljárások alkalmazásával magasabb szintre emeli az eszközök kockázatelemzését, mégpedig elsősorban azzal a céllal, hogy számottevően csökkentse a nem tervezett leállások, kiesések időtartamát és a karbantartás költségeit. 

 

 

Becslések szerint azzal, hogy a MOL az összes statikus berendezését eszközintegritás-menedzsment (AIM) eljárásokkal, folyamatokkal és rendszerekkel végzett ellenőrzésnek veti alá, annyival képes fokozni a berendezések rendelkezésre állását, illetve csökkenteni a nagyleállások időtartamát (TAR), hogy downstream eszközein éves szinten kb. 10 millió euró értékben realizálhat termelésfejlesztésből adódó többleteredményeket.

 

„Eszközeink biztonsága és megbízhatósága a MOL downstream termelési folyamatain belül a legmagasabb prioritást élvezi. Annak érdekében, hogy fenntartsuk az értékteremtés folyamatosságát és munkatársaink, illetve a bennünket körülvevő tágabb közösségek biztonságára összpontosítsunk, minden erőnkkel az olyan csoportszintű programok megvalósításán és előmozdításán dolgozunk, mint az AIM. Teljes mértékben megbízunk az ABB projekt csoportjának professzionalizmusában és szakértelmében, valamint saját munkatársainknak a projekt sikeres megvalósítása iránti elkötelezettségében” – mondta Huff Zsolt, a MOL Csoport Downstream alelnöke.

 

Zied Ouertani, az ABB Energy Industries globális technológiai igazgatója erről a következőket mondta: „Az AIM bevezetése növelni fogja a hatékonyságot és az átláthatóságot, meghatározza, hogy melyek a kritikus eszközök, továbbá a biztonság és a termelés tekintetében az ellenőrzéseket és a kockázatok csökkentését állítja előtérbe. Ez lehetővé teszi a MOL számára, hogy eszközintegritás-beruházási döntéseit a berendezések pillanatnyi állapotára alapozva reaktív karbantartásról proaktív karbantartásra álljon át.”

 

 

Az új projekt a MOL Csoport és az ABB hosszú távú együttműködésén alapul. Az ABB munkacsoportja az elmúlt két évben szorosan együttműködött a MOL szakembereivel egyfajta üzleti konstrukció és a megfelelő megoldás kidolgozásában. 

 

Gondosan összeválogatott munkacsoport biztosítja a projekt három jól elkülöníthető szakaszban történő megvalósítását, melynek központi célkitűzése a tudás átadása, valamint a MOL munkavállalóinak elméleti felkészítése az új szoftverek használatára úgy, hogy 2023-ra önállóan legyenek képesek elvégezni minden feladatot.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05