Rekordszámú magyar résztvevővel indul a Huawei technológiai tehetségprogramja

forrás: Prím Online, 2020. november 9. 11:00

Rekordszámú, 120 magyar diák részvételével indul el a Huawei Technologies Seeds for the Future elnevezésű tehetségprogramja, amely idén rendhagyó módon online avatja be az egyetemi hallgatókat az úttörő IT-technológiák rejtelmeibe.  Az egyhetes, intenzív digitális tanfolyamon a jövő mérnökei, az 5G, a kiberbiztonság és a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása mellett vezetői elméletet is tanulnak és elmélyedhetnek a kínai kultúrában. Sikeres vizsga esetén a hallgatók oklevelet és számítástechnikai eszközöket kapnak a vállalattól.

A 2008-ban elindított Seeds for the Future programot évek óta Kínában, a Huawei Technologies központjában rendezték meg, ahova a világ minden tájáról, köztük Magyarországról is érkeztek egyetemi hallgatók.  A magyar diákok 2014 óta vesznek részt a programban, eddig 65 hallgató látogatott el Sencsenbe és ismerkedhetett meg testközelből a világ vezető infokommunikációs vállalata által fejlesztett és alkalmazott technológiákkal. A Covid-19 járvány miatt a Huawei idén rendhagyó módon a digitális térben szervezi meg a tehetségprogramját, egyhetes, intenzív online tanfolyam formájában. 

 

„A képzésünk elsődleges célja, hogy a hallgatók valós, gyakorlati ismereteket szerezhessenek, a világ egyik vezető technológiai vállalatától, ezzel is közelítve egymáshoz az egyetemen megszerezett tudást és az iparág által megkövetelt készségeket” – emelte ki Gecse Mariann.  A Huawei magyarországi és nyugat-balkáni kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója hozzátette, hogy az infokommunikáció nagymértékben megváltoztatta az üzleti modelleket és az ügyfelek elvárásait, így kulcsfontosságúvá vált az olyan új szakemberek képzése, akik technikai tudásukkal képesek kezelni a modern kor kihívásait.

 

 

Virtuális kínai túra, IoT és cloud computing is a programban

A november 9-13. között zajló programra az idén rekordszámú, közel 200 magyar mérnökhallgató jelentkezett, akik közül 120 kiválasztott – bosnyák, szlovén és ciprusi hallgatók társaságában – vehet részt a kötelező és választható kurzusokat egyaránt tartalmazó tanfolyamon. A magyar hallgatók többsége az Óbudai Egyetemről, a győri Széchenyi István Egyetemről érkezett, de az Eötvös Lóránd Tudományegyetemet, a Miskolci Egyetemet és a Pannon Egyetemet is képviselik. Az idei Seeds keretében összességében 60 országból, több mint 2000 hallgatónak nyílik lehetősége elmélyülni a technológia rejtelmeiben. 

 

A résztvevők megismerhetik belülről is a Huawei-t, megérthetik a legújabb technológiai trendeket, és felfedezhetik a kínai technológiai ökoszisztémát, valamint a legjobb szakemberektől tanulhatnak és belekóstolhatnak a kínai kultúrába is. Emellett a hallgatók beszélgethetnek a Huawei Kínában élő külföldi vezetőivel tapasztalataikról és véleményeikről, valamint virtuális túrát tesznek a sencseni campuson, hogy még jobban megérthessék a vállalat működését. A képzés során alap- és középszinten tanulnak olyan technológiákról, mint az 5G, a felhőalapú számítástechnika, a mesterséges intelligencia és az intelligens otthonok működése, de az online órák a Dolgok Internetét és a Huawei mobilökoszisztémájának, a HMS-nek a működését is érintik.

 

Vezető iparági szakértőktől tanulhatnak

A tanfolyamon élő, online előadások és eLearning platformról letölthető írásbeli feladatok is várják a tanulókat. A szemináriumokon a kiberbiztonság és a digitális transzformáció szakértői tartanak előadást. Az egyik fontos cél az üzleti tevékenységet és a stratégiai döntéseket befolyásoló témák áttekintése, de emellett bónusz kreditékért a sikeres emberek 7 szokását, a kultúrák közötti munkavégzést és stratégiai vezetési modelleket is elsajátíthatják a hallgatók. 

 

A tanfolyam sikeres teljesítésének kritériuma az egyik válaszható tanfolyam elvégzése és a kötelező tanfolyamok során legalább 60 kredit megszerzése. Emellett kötelező a részvétel az élő közvetítéseken, foglalkozásokon is. A követelményeket sikeresen teljesítő hallgatók november 13-án, pénteken átvehetik a Seeds for the Future program tanúsítványát, valamint egy tabletet is kapnak a vállalattól.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05