A Dell Technologies új adatvédelmi és kiberbiztonsági innovációi

forrás: Prím Online, 2020. december 7. 14:44

A Dell Technologies bejelentette az új Dell EMC PowerProtect DP sorozatú integrált eszközöket és a PowerProtect Data Managerhez készült szoftverfejlesztéseket. A fejlesztések segítik a hagyományos és a modern alkalmazások adatainak védelmét, felügyeletét és a helyreállítást az adatközpontokban, peremhálózati és hibrid felhőkörnyezetekben. A Dell bemutatta a PowerProtect Cyber Recoveryt, amely az első olyan adattárolási megoldás, melyet a Sheltered Harbor támogat és növeli a pénzügyi szektor védelmét a kibertámadásokkal szemben.

„A Dell Technologies Global Data Protection Index Snapshot felmérése alapján a cégek majdnem 40 százalékkal több adatot kezelnek, mint egy évvel ezelőtt. Az adatok mennyiségének exponenciális növekedése mellett a többfelhős stratégiák és a modern alkalmazások megjelenése is új kihívásokat teremt. Az adatvédelem kérdésére nincs univerzális megoldás. A Dell Technologies folyamatosan fejleszti a célzott és integrált megoldásainak kínálatát és a szoftveralapú adatvédelmi termékeit, ezzel segítve az ügyfeleket az aktuális kihívások kezelésében és a jövőre való felkészülésben”  – nyilatkozta Jeff Boudreau, a Dell Technologies infrastrukturális megoldásokért felelős csoportjának ügyvezetője

 

A Dell EMC PowerProtect DP sorozat 

A PowerProtect DP a Dell következő generációs integrált adatvédelmi eszköze, amely teljes körű biztonsági mentési, helyreállítási, replikálási, deduplikációs, felhőbevezetési és vészhelyreállítási, valamint hosszú távú adatmegőrzési funkciókat nyújt a nyilvános felhőben. 

 

A PowerProtect DP sorozatú eszközök egy átfogó megoldással segítik a robbanásszerűen növekvő adatmennyiségek kezelését, a költségek csökkentését és az egyre bonyolultabb feladatok egyszerűsítését. A következő előnyöket nyújtják:

  • Rendkívüli teljesítmény: Akár 38 százalékkal gyorsabb biztonsági mentést és 45 százalékkal gyorsabb visszaállítást biztosít. A PowerProtect DP emellett azonnali hozzáférést és visszaállítást kínál, az előző generációnál akár 50 százalékkal nagyobb IOPS (másodpercenkénti bemeneti/kimeneti műveletek) mellett, így lehetővé teszi a kritikusan fontos adatok gyors és egyszerű helyreállítását.
  • Nagyobb hatékonyság: Akár 1 petabájt használható kapacitást biztosít 30 százalékkal nagyobb logikai kapacitással és akár 65:1 arányban csökkenti az adatok mennyiségét. Így az ügyfelek a költséghatékonyabb rendszereknek köszönhetően több adatot tárolhatnak ugyanakkora helyen.
  • Energiatakarékosság: 23 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint az előző generáció, ami jelentős megtakarítást jelent az energiahasználat és a költségek terén. 

 

„A modern alkalmazások és többfelhős stratégiák megjelenése, illetve maga a puszta adatmennyiség olyan adatvédelmi kihívásokat teremtett, amelyekkel vállalatunknak nap mint nap szembe kell néznie. A PowerProtect termékcsaláddal, többek között az új PowerProtect DP sorozattal könnyebben megfelelhetünk ezeknek a változó informatikai és adatvédelmi követelményeknek” – mondta Clifton Dorsey, a Warrell Corporation alelnöke.

 

 

A Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery

A Dell Technologies bejelentette, hogy a Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery az első olyan helyszíni, kulcsrakész adattárolási megoldás, amely elnyerte a Sheltered Harbor támogatását. A Sheltered Harbor nonprofit szervezet a kibertámadások számának növekedése nyomán a pénzügyi szektor stabilitásának és ellenálló képességének javítását tűzte ki céljául.

 

A PowerProtect Cyber Recovery védelmet nyújt a kibertámadásokkal szemben, a zsarolóprogramoktól kezdve a belső támadásokig. Az ügyfelek nyomon követhetik az adatok sértetlenségét és biztosíthatják az egyenletes adatminőséget a megoldás CyberSense elemzéseinek és gépi tanulási képességeinek köszönhetően. A vizsgálati eszközök pedig segítenek észlelni, diagnosztizálni és elhárítani a folyamatban lévő támadásokat. 

 

 

A PowerProtect Data Manager 

A PowerProtect Data Manager még értékesebbé teszi a PowerProtect készülékeket az olyan ügyfelek számára, akik felhőalapú, WMware- és Kubernetes-környezeteket is használnak. A Data Manager mostantól védelmet nyújt a Microsoft Azure-ban és az AWS-ben futó felhőbeli számítási feladatok számára, így több választási lehetőséget és nagyobb rugalmasságot kínál az ügyfeleknek a szoftverek telepítése során.

 

A PowerProtect Data Manager már a WMware Tanzu portfóliót is támogatja a modern alkalmazások védelméért. Az új integrációknak köszönhetően ez az első olyan megoldás, amely a vCenter tárhelyszabályzat-alapú natív felügyeletének integrálását kínálja a virtuális gépek védelme érdekében. 

 

Ezáltal az ügyfelek időt spórolhatnak és hatékonyabban védhetik meg a virtuális gépeiket, mivel a VMware vSphere-környezetben jól ismert munkafolyamatokat alkalmazhatnak az adatvédelmi szabályzatok hozzárendeléséhez. A Data Manager továbbá egy VMware által tanúsított megoldást is kínál a VMware Cloud Foundation infrastruktúra-réteg védelméhez.  

 

A szoftverplatform átfogó védelmet nyújt a tárolóalapú modern alkalmazásokhoz, és ügynök nélküli, alkalmazáskonzisztens védelmet biztosít a nyílt forráskódú adatbázisokhoz, például a PostgreSQL-hez és az Apache Cassandrához a Kubernetes-környezetekben. Az ügyfelek mostantól védelemmel láthatják el az Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS) és Azure Kubernetes Service (AKS) szolgáltatásokat is a Kubernetes fürtszintű erőforrásainak biztonsági mentése érdekében.

 

„Ahogy egyre több vállalat kezdi használni a modern informatikai lehetőségeket, ezek mellé olyan adatvédelmi megoldásokat is be kell vezetniük, amelyek képesek megbirkózni napjaink kihívásaival, miközben a jövőre is fel vannak készülve. A PowerProtect termékcsalád legújabb frissítéseivel a Dell egyszerűsíti portfólióját, ugyanakkor bővíti is a jelenlegi és jövőbeli számítási feladatok védelmének képességét” – mondta Phil Goodwin, az IDC kutatási igazgatója.

 

 

Rugalmas felhasználás a Dell Technologies On Demand (DTOD) segítségével

A Dell Technologies On Demand keretében a PowerProtect felhasználói megválaszthatják, hogyan kívánják kifizetni, használni és felügyelni az eszközeiket. A teljeskörűen felügyelt szolgáltatások igénybevételével az ügyfelek rábízhatják az adatvédelmi feladatokat a Dell szakértőire, akik megfigyelik, üzemeltetik és optimalizálják a környezeteket, ezzel a cégek időt takaríthatnak meg és csökkenthetik a kockázatokat. A rugalmas fizetési megoldásoknak köszönhetően az szervezetek hatékonyabban tervezhetik meg az informatikai kiadásaikat, és csak a szükséges technológiákért és szolgáltatásokért kell fizetniük.

 

 

Elérhetőség

  • A Dell EMC PowerProtect DP sorozat készülékei – DP4400, DP5400, DP5900, DP8900 – 2020 decemberétől lesznek világszerte elérhetőek.
  • A PowerProtect Data Manager frissítései már világszerte elérhetőek.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50