Hogyan lehet környezetbarátabb a mosás?

forrás: Prím Online, 2021. március 24. 14:59

A mosás minden háztartásban ismert, állandó házimunka. Egy átlagos család évente akár 165 mosást is elindíthat, nagyjából 60 liter vízzel alkalmanként, ezzel jelentős környezeti terhelést okozva. A rendszeres használattal a mosógépek a háztartás energiaszükségletének akár 10 százalékáért is felelhetnek.

A Samsung elkötelezett a hatékony és környezetbarát megoldások mellett, így a vállalat mosógépei számos, a fenntartható életvezetéshez hozzájáruló funkcióval támogatják a felhasználókat. A család tagjai maguk is hozzájárulhatnak a környezeti terhelés csökkentéséhez, mindössze néhány apró változtatással a napi rutinjukban. A mosás során elég pár apróságra odafigyelni, így a folyamat fenntarthatóbb lesz, a ruhák pedig ugyanolyan tiszták, mint korábban.

 

 

Alacsonyabb karbonkibocsátás energiahatékony technológiákkal

Az elektromos áram előállítása világszerte a második legtöbb üvegházhatású gáz kibocstásáért felel. A felhasználók mindennapi döntéseikkel, és azzal, ha környezetbarát terméket választanak, hozzájárulhatnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

 

A melegvizes mosási programok például rendkívül pazarlók, hiszen a felhasznált energia közel 75 százaléka a víz felmelegítéséért felel. Az energiafelhasználás jelentősen csökkenthető a hidegvizes vagy optimalizált programok használatával. Ha például 60 helyett 30°C-on fut le egy mosási program, az 60 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt. Az európai felhasználók átlagosan 3°C-kal alacsonyabb hőfokú mosással annyi energiát takaríthatnának meg, mint amennyit 700.000 autónak megfelelő károsanyag kibocsátással lehet előállítani.

 

A Samsung EcoBubble technológiájával a hidegebb vízben való mosás is ugyanolyan hatékony tisztítást eredményez. Az EcoBubble akár 15°C esetén is egyenletesen oszlatja el a mosószert, valamint levegővel és vízzel keveri azt, így tisztító aktív habot képez. Az aktív hab könnyeben áthatol az anyagon, még hideg vízben is. A technológia 24 százalékkal hatékonyabban távolítja el a foltokat és más mosógépekhez képest 45,5 százalékkal kíméletesebb az anyagokhoz, így megóvja a ruhák épségét. 

 

 

A mosáshoz felhasznált energia és a háztartás villanyszámlája úgy is csökkenthető, ha a mosás idejét lerövidítik. A felhasználók így a megtakarított idő és pénz mellett a környezetet is kímélhetik, a Samsung QuickDrive Q-Drum megoldása pedig pontosan ezt segíti elő, hiszen a mosási időt a felére, az energiafelhasználást pedig akár 20 százalékkal csökkenti. Az egymástól függetlenül mozgó dob és hátfal dinamikusabb programokat tesznek lehetővé, így rövidebb idő alatt is hatékonyabban tisztítják meg a ruhákat.

 

„A Samsung számára kiemelten fontos a fenntartható fejlődés és természeti erőforrásaink megőrzése, ezért termékeinket úgy tervezzük, hogy a lehető legkevésbé terheljék a környezetet – mondta el Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – A természet védelméért mindannyian tehetünk, a legújabb technológiáknak köszönhetően pedig nem szükséges nagy áldozatot hoznunk, elég, ha tudatosan használjuk azt, amink van.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05