Kihirdették a Google.org Impact Challenge díjazottjait

forrás: Prím Online, 2021. július 17. 10:17

A közép- és kelet-európai régióban indított Google.org Impact Challenge kiválasztott 13 szervezete között szerepel a Maker’s Red Box  Magyarországról. A Google.org támogatásának köszönhetően a kiválasztott szervezetek összesen 2 millió eurót és egyéb támogatást kapnak annak érdekében, hogy különböző jótékonysági és társadalmi projektek megvalósításán keresztül javítsák a digitális esélyegyenlőségét és az inkluzív gazdasági növekedést.

A technológia ugyan könnyített a világjárvány miatt az európai vállalkozásokra és közösségekre nehezedő terheken, de az elmúlt év arra is rávilágított, hogy egyenlő lehetőségeket kell teremteni mindenki számára a digitális világban – különösen annak fényében, hogy az EU gazdaságai a korábbinál magasabb digitalizáltsági szinten kerültek ki a válságból. Ezt felismerve a Google jótékonysági ága, a Google.org azért hirdette meg januárban az első, kifejezetten a közép- és kelet-európai régiónak szóló Impact Challenge felhívását, hogy az esélyegyenlőséget középpontba helyezve segítse a digitalizáltabb gazdaságok újjáépítését.

 

 

A felhívásra 11 országból több mint 800 pályázat érkezett, amelyből 13 kezdeményezés kapott támogatást, Magyarországról az oktatásfejlesztéssel foglalkozó Maker’s Red Box. 

    

“A digitalizációnak köszönhetően a szükséges technikai tudás mellett a munkavállalóktól elvárt együttműködési készségek is jelentősen megváltoztak. A mi tananyagaink éppen ezeket fejlesztik” - mondja Major Gábor, a Maker’s Red Box ügyvezető igazgatója. “A Maker’s Red Box Gooogle.org által támogatott projektje azt célozza meg, hogy azt a tudást, ami leginkább csak a legjobban felszerelt, progresszív iskolákban része a mindennapoknak, a gyermekotthonban nevelkedő gyermekek számára is elérhetővé tegye, és közelebb hozza számukra a munka világát.” 

 

    

A Google.org támogatásának köszönhetően 20 magyarországi gyermekotthonból 400 gyerek vehet részt a Maker's Red Box foglalkozásain a következő két évben, és további tíz pedagógust képeznek ki a módszertanuk alkalmazására. A projekt megvalósítását segíti az a már közel 80 tagú magyarországi digitális közösségi alkotóműhely hálózat, aminek a Maker's Red Box aktív alakítója és támogatója. Az innovatív magyar oktatásfejlesztő csapat egy ötéves fejlesztési folyamat során olyan módszertant dolgozott ki Fuchs Péter és Dobi Dóra, az első alkotóműhely alapítóinak irányításával, amely a korszerű munkahelyi elvárásoknak megfelelően fejleszti a résztvevők együttműködési készségét, felelősségvállalását és kommunikációs képességeit. A Maker‘s Red Box alkotópedagógiai foglalkozások központi eleme a szerepjáték, a kerettörténetek és a fizikai tárgyak tervezése és elkészítése 3D nyomtatók és mikrokontrollerek segítségével. Miközben a gyerekek valós problémákra keresnek megoldásokat, kibontakoztathatják a kreativitásukat és megtalálhatják, hogy miben tehetségesek. A Maker’s Red Box tananyagai nemcsak magyarul, hanem angolul is elérhetőek, így Magyarországon kívül már Finnországban, Hollandiában és Luxemburgban is vannak felhasználói.

 

A projekteket egy nemzetközi szakértői testület, a Google és az INCO választotta ki a régióból érkező pályázatok közül. A kiválasztott szervezetek összesen 2 millió euró támogatást, valamint mentorálási lehetőséget kapnak a Google-tól, hogy a tervezett projektek megvalósulhassanak. Az Impact Challenge keretében díjazott szervezetekről részletesebben a g.co/ceechallenge oldalon tájékozódhat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38