Azonnali feltöltést kapnak a jövőben a segway-ek

forrás: Prím Online, 2021. július 31. 10:28

A városi mikromobilitás infrastrukturális fejlesztésére szakosodott DUCKT együttműködésre lépett a Magyarországon is jól ismert elektromos roller - és járműgyártó céggel, a Segway-Ninebottal. Ennek köszönhetően a jövőben a DUCKT-adapterekkel ellátott segway-ek kerülnek forgalomba. Ezek azonnali áramfelvételre lesznek képesek a DUCKT töltőállomásokon, amelyek már világszerte több mint ezer helyen állnak rendelkezésre.

Elég mindössze egy adapterrel felszerelni a járműveket, és a DUCKT állomás máris automatikusan képes kommunikálni az e-kerékpárokkal és e-rollerekkel, így a felhasználók a beazonosítást követően rögzíthetik a járműveket, és önállóan, egyetlen másodperc alatt megkezdhetik a töltést. A most megkötött együttműködés révén a Segway Max-et előre felszerelt adapterrel és a hozzáillő szoftverrel hozzák majd forgalomba, azaz a felhasználók az e-rollerek kézhezvétele után képesek lesznek a DUCKT töltőállomások azonnali használatára, amelyek kialakításánál kifejezetten szem előtt tartották a biztonságos parkolást, valamint az e-járművek stabil rögzítését és töltését. 

 

A DUCKT egyike azon technológiai cégeknek, amely a zöld és tiszta technológiák elterjesztésében, a mobilitás, valamint az okos megoldások szélesebb körű alkalmazásában érdekelt EIT InnoEnergy támogatásával működik. A szervezet magyarországi központjának vezetője, Dervalics Ákos szerint az egyéni elektromos közlekedési lehetőségek megteremtésével párhuzamosan az ezeket meghatározó infrastrukturális háttér és szabályozási környezet összehangolt változtatására is szükség van. Ma még az elektromos rollerek, kerékpárok használata korántsem egyértelmű, ennek megfelelően a lakosok közlekedési igényei, illetve a városok adottságai együttesen befolyásolják a települések szerepvállalását a mikromobilitás fejlesztésében. Legkézenfekvőbbnek az tűnik, ha a szabályozás és az infrastruktúra együtt jár: ennek eredményeként nemcsak azt mondja meg a város, hogyan engedélyezi egyes közlekedési eszközök használatát, hanem azt is, hol és hogyan lehet azokat tárolni, tölteni. Ez a modell nagyban hozzá fog járulni az élhető környezet megteremtéséhez – véli a szakember.

 

Az EIT InnoEnergy magyarországi képviselete részt vesz az INTERREG CENTRAL EUROPE társfinanszírozásában futó InNow projektben is, amelynek célja, hogy közvetítő szerepet nyújtson a cleantech startupok és azok potenciális üzletei partnerei számára. Jelentkezni a https://greenbrother.hu/apply oldalon lehet.

Kulcsszavak: DUCKT E-roller Segway

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Egy napra az anyukák vették át a vezető szerepet a Yettelnél

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 13:55

Az AI a technológia jövője, a HONOR pedig úttörő benne

A technológia világában mostanában szinte minden a mesterséges intelligenciáról (AI) szól, a hírek egy része pedig riasztó jelleggel csapódik le: sokan munkák elvesztését, emberek által végzett szakmák megszűnését látják benne. 

2024. május 4. 12:14

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55