Összefogott a Schneider Electric és az Enel

forrás: Prím Online, 2021. október 9. 18:27

A Schneider Electric és az Enel Group elindították a közösen fejlesztett Net Zero Carbon Cities Toolbox digitális platform béta verzióját. A platform a városok fenntartható működésre történő átállását elősegítő dekarbonizációs megoldásokat tartalmaz az energiamenedzsment, az épületüzemeltetés, a mobilitás, a víz- és a hulladékgazdálkodás területein.

A Schneider Electric és az Enel Group a Világgazdasági Fórum által szeptember 20-23. között megrendezett „Sustainable Development Impact Summit” rendezvényhez kapcsolódva jelentették be a Net Zero Carbon Cities Toolbox béta verziójának elindítását.

 

A digitális platform már most is több mint 200 valós esettanulmányt és megoldást tartalmaz a világ több mint 110 városából, amelyek segíthetik más településeken is a fenntartható működésre történő átállást. Az eszköztár mindenki számára hozzáférhető, és különösen hasznos támogatást nyújthat a városvezetők, kormányzatok képviselői, illetve a vállalkozások számára. A felhasználók az adatbázisban böngészve akár bizonyos jellemzők alapján, vagy a legsürgetőbb helyi kihívásokra is kereshetnek saját maguk által is alkalmazható ötleteket. A digitális platformon olyan szakpolitikai, üzleti és finanszírozási modellek találhatók, amelyek csökkentett kibocsátást eredményeznek, emellett pedig értéket is teremtenek helyben, például zöld munkahelyek, vagy a jobb levegőminőség révén. 

 

 

Az adatbázisban a felhasználók megtalálják az Enel integrált megoldásait, amelyek célja a dekarbonizált, fenntartható és rugalmas városi ökoszisztémák létrehozása világszerte. Az intelligens energetikai infrastruktúrára fókuszálva az Enel bevezette az Open Meter-t, az intelligens mérőeszközök új generációját. Az újfajta mérőeszköznek köszönhetően lehetővé válik, hogy csak Olaszországban, ahol a technológia 2025-re több mint 35 millió ügyfelet fog elérni, évente több mint 7000 milliárd adatpontot gyűjtsenek, aminek köszönhetően még pontosabban lehet elemezni a villamos hálózatok működését. Az Open Meter egy olyan digitális eszköz, amely növeli az ügyfelek tudatosságát és segít abban, hogy egy vállalat jobban megértse áramfogyasztási szokásait, amit felhasználva hatékonyabb és fenntarthatóbb fogyasztási modellekre lehet átállni. Emellett az eszköz lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy proaktív szerepet vállaljanak az olyan projektek, mint a napelemek, az otthonautomatizálás és az elektromobilitás felügyeletében és vezérlésében, elősegítve az új, fejlett energiaszolgáltatások elterjedését. Az Enel Group a körkörös gazdaságra történő átállás jegyében az Open Meter-t újrahasznosított műanyag felhasználásával gyártja, így 6 százalékkal csökken a CO2-kibocsátás és 122 grammal kevesebb hulladék keletkezik minden egyes Open Meter esetében, mint egy hagyományos módon gyártott mérővel összehasonlítva.

 

A platformon számos, a Schneider Electric által sikeresen megvalósított megoldás is megtalálható. Ezek a projektek bemutatják, hogy az energiahatékonyság hogyan eredményezhet energia- és anyagmegtakarítást, amit vissza lehet forgatni a városi infrastruktúrába és a közösségi projektekbe, beleértve az infrastruktúra felújítását és az önkormányzati épületek HVAC-rendszerekkel (fűtés, szellőztetés, légkondicionálás) és intelligens automatizált vezérléssel történő korszerűsítését is. Az Egyesült Államokban, a Michigan állambeli Hollandban például a városvezetők a Schneider Electrickel együttműködve olyan energiamegtakarítási tervet dolgoztak ki, ami segítette az infrastruktúra felújítását, miközben fenntarthatósági eredményeket is elértek, és aminek köszönhetően a város lakóinak energiafelhasználása 30-50 százalék közötti mértékben csökkent. 

 

A most elindított Toolbox a "Net Zero Carbon Cities" program harmadik kezdeményezése. A program a Világgazdasági Fórum kezdeményezése, amelynek célja, hogy összehangolja és kiterjessze a vállalkozások, városok és nemzeti kormányok erőfeszítéseit a fenntartható, rugalmas és élhető városi ökoszisztémák létrehozása érdekében. A program társelnökei Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója és Francesco Starace, az Enel Group vezérigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05